• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlunu çok duygulandıran mesaj!
12 Ekim 2014 Pazar 10:03

Davutoğlu'nu çok duygulandıran mesaj!

Abdullah Ekici adlı vatandaşın Davutoğlu'na çocuklarıyla gönderdiği mesaj Başbakan'ı duygulandırdı.

Davutoğlu'nun Malatya ziyaretinde cuma namazı çıkışında yanına yaklaşan üniversite öğrencisi Şahide Baran'ın, Başbakan'a sevgisini ifade edip kendisini eve çay içmeye davet etmesi duygu dolu anların yaşanmasına yol açtı.

Gezi dönüşünde yaşadıklarını bir grup gazeteciyle paylaşan Davutoğlu, o duygulu anları şu sözlerle anlattı:

'Bir kızımız ısrar etti, 'ne olur bir uğrayın'. Nasıl yalvarıyor kız, 'Tek başınayız, kendi helal rızkımızı kazanıyoruz' dedi. 'Bakın yol üzeriyse oraya alın' dedim. Bir taraftan da geciktik. Ters bir yerdeymiş. 'Telefonunu ver, ben anneni arayacağım' dedim. Dönerken, havaalanına gelirken aradım. Kadın nasıl heyecanlandı, 'ben' dedi işte kocasından ayrılmış, kumar şeyi varmış, 'yer açtım böyle çalışıyorum çocuklarıma helal...' Tertemiz bir hanım yani. 'Babam sizi görmek isterdi. Orada yokmuş' dedi.

Davutoğlu'nu etkileyen söz

Şu söz o kadar etkileyici bir şey ki; 'Babam aramış, bugün keşke ben de orada olsaydım da dinleyeydim dedi ve size bir şey söylememi istedi. Babam emekli, kıt kanat geçiniyor' dedi. 'Ne olur söyle Başbakan'a bizim emekli maaşımızdan kessinler, savunma sanayisine yatırım yapsınlar'. Bu nasıl iş? Ben de, 'Benim emekli maaşım' diye başlayınca dedim emekli maaşına zam isteyecek. 'Selam söyle ellerinden öpüyorum babanın' dedim.'

'Bu vatanseverlik beni çok etkiledi'

Davutoğlu'nun telefonla aradığı Nezahat Ekici'ye ulaştı. Ekici, Davutoğlu ile görüşmesini, 'Asıl babam Abdullah Ekici kendisi ile çok görüşmek istiyordu ama o an yanımda değildi. Babamın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bir talebi vardı emekli maaşından kesilip savunma bütçesine aktarılmasını istiyordu. Bu talebi ilettim. Kendisi de bunu duyunca çok duygulandı. 'Bu vatanseverlik beni çok etkiledi' dedi.

Davutoğlu'na üzerinde, 'Başbakanım Allah rızası için misafirimiz olun, sizi çok seviyorum' yazılı kartı veren Nezahat Ekici'nin kızı Şahide Baran da, 'Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı çok seviyorum. Onlara olan sevgimiz çok büyük. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Sadece onlara sevgimizi göstermek için çalışıyorum. Ülkemiz iyi olsun diye dua ediyoruz. Çabaladım, kendisine de ulaştım. Başbakanım gelin dedim. Gelemediler. Emine (Erdoğan) teyzeyi görmek Sare (Davutoğlu) teyzeyle görüşmek oturmak istiyorum' diye konuştu.

'Herkes katkı yapsa'

Davutoğlu'na, 'maaşımdan kesinti yapın' mesajı yollayan Abdullah Ekici de, 'Memur emeklisiyim. Keşke savunma sanayimiz güçlü olsa çünkü etrafımızda komşumuzda savaş var. Hizmetli emeklisi bin 300 lira emekli maaşı alıyorum 250 lira kesilse de fedakârlığı yapsa da devletimiz da devletimiz daha iyi olur. Herkes katkı yapsa çok güzel olur. Devlet güçlü ise halk da güçlüdür' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA