• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlundan Malikiye sert eleştiri
05 Şubat 2013 Salı 14:46

Davutoğlu'ndan Maliki'ye sert eleştiri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, Türkiye'nin bölgedeki etkisini ve katkısını takdir edebilecek düzeyde olmadığını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Komisyonu'nun toplantısına katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Davutoğlu, Irak Başbakanı Maliki'nin Türkiye'ye yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Sayın Maliki Türkiye'nin bölgedeki etkisini ve katkısını takdir edebilecek düzeyde değil. Bu etki ve katkıyı Filistin'e gitsin sorsun, Kuzey Afrika'da büyük bir demokratik değişim süreci yaşayan halklara sorsun, Mısır'a gelsin sorsun, Körfez'e gitsin sorsun hatta Irak sokaklarına insin Musul'a, Basra'ya insin sorsun'' dedi.
Davutoğlu, ''Sayın Maliki Irak'ın başında 7 yıldır başbakanlık yapan bir lider, öncelikle ilgilenmesi gereken konular Irak'la ilgili sorunlar. Sayın Maliki'nin öncelikle sorması gereken soru, bu 7 yıl içinde dünyanın en zengin doğal kaynaklarına sahip olan Irak'ta başta başkent Bağdat olmak üzere şehirlerde niye 24 saat kesintisiz elektrik yok, niye elektrik sağlanamıyor?'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA