• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlundan KGCye ziyaret
15 Ekim 2012 Pazartesi 10:02

Davutoğlu'ndan KGC'ye ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyetini (KGC) ziyaret etti. Ziyaret sırasında omuzlarında kamera kullanarak büyük emek veren kameramanları unutmayan Davutoğlu teşekkür etti.

Konya’da çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Kabakcı, Hüseyin Üzülmez, İlhan Yerlikaya ve Cem Zorlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile birlikte Konya Gazeciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan KGC Başkanı Adem Alemdar, Bakan Davutoğlu'nun sıfır sorun politikasına destek verdikleri gibi bugün de savaşsız her türlü yolu deneyerek Suriye sorununu çözmeye çalışmasına tam destek verdiklerini belirterek, "Konya basını her zaman sizinle beraberdir. Konya’da elinize aldığınız hangi gazete olursa olsun, insanımıza ve şehrimize dair bir şey bulursunuz. Yerel basının sayfalarına sokaktaki insanın kaygısı yansır. Konya Gazeteciler Cemiyeti 1950’de Anadolu’da kurulan ilk cemiyettir. 62 yıldır da bu şehirde gazetecilere hizmet vermektedir. Huzurunuzda iki isteğinizi belirtmek isterim. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin içerisinde basın müzesi, sosyal tesis, çalışma odaları ve toplantı salonlarının olduğu çok yönlü bir binaya ihtiyacı var. İkinci isteğimiz ise zor şartlarda çalışan üyelerimizi ev sahibi yapmaktır” dedi.
Basının demokratik toplumların olmazsa olmaz ana direklerinden biri olduğuna değinen Bakan Davutoğlu ise, "Basın özgürlüğü ve basının mevcudiyeti çeşitlendirilmiş bir şekilde, her fikri ifade edecek şekilde mevcudiyeti demokratik toplumlarda büyük bir kazançtır. Aynı zamanda düşünce hareketliliğini sağlayan bir imkandır. Konya’yı temsilen bakanlar kurulunda olmak ve Konya’nın milletvekili olmak açısından çok memnunum. Belki de Türkiye’de en etkin, dinamik yerel basını Konya basınıdır. Yerelin ötesinde ulusal alana da taşıyan bir özelliği var. Bu bir kıvanç meselesidir. Konya eğer hepimizin arzu ettiği gibi küresel ölçekli bir şehir olacaksa bunda basınımızın da büyük bir payı olacak. Hem ulusal ve hem yerel düzeyde basınımızın etkinliği ile alt yapısı güçlenmiş şekilde çalışmasını sürdürmesi önemlidir. Burada da gazeteciler cemiyetlerinin büyük rolü var. Gazeteciler cemiyetleri sadece bir meslek kuruluşu olmanın ötesinde, bu özgürlük alt yapısı dolayısıyla gazetecilerimizin, basın mensuplarımızın bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundukları özgür basın ortamını yaşatabildikleri sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizim Konya basınımızdan en büyük beklentimiz, Konya efkarı umumiyesinin sözcüsü olmasıdır. Bizi onlardan haberdar etmek, bizim çalışmalarımızda ve sağlam bir iletişim köprüsü oluşturmalıdır. Hepimiz Konya için varız” şeklinde konuştu.
Konya Gazeteciler Cemiyetine bina için, "Mekan şartlarına bakalım inşallah olur" diyen Bakan Davutoğlu, "Başbakan Yardımcımız ile istişare edelim. Basınımız en iyi şartlarda çalışması için elimizden gelen en iyi şeyi yaparız. Konya her alanda hareket halindeyken, basınımızın da sosyal siyasi ivmeyi arttıracak, motive edecek şekilde faaliyet göstermesi bize güç katacaktır. Bütün basın mensuplarımıza özellikle herkesin aklına köşe yazarları, muhabirler gelir. Benim aklıma onlar kadar, kameraman arkadaşlar da geliyor. Yani kamera arkasında dururlar, omuzlarında büyük bir emek verirler. Onların da gazeteciler cemiyetinin bütün faaliyetlerinde emekçi olarak bulunması bir sosyal sorumluluktur. Onlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Cemiyet Başkanı Adem Alemdar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Bakan Davutoğlu, daha sonra karayolu ile Konya’dan Ankara’ya hareket etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA