• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu;Amaçlarına ulaşamazlar
17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:11

Davutoğlu;Amaçlarına ulaşamazlar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye dışarıdan bir müdahale olmasını istemediklerini belirtti
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftara katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ramazan ayının muhasebe ayı olduğunu belirterek, yoğun ve hüzünlü bir yılın muhasebesinden de yüzlerinin akıyla çıkmak istediklerini söyledi. Programa gelirken şehit düşen Rıfkı Damar'ın babası ile bir görüşme yaptığını belirten Bakan Davutoğlu, o babanın hissiyatını bu muhasebenin bir parçası yapmazlarsa bu ülkeye borçlarını ödememiş olacaklarını kaydetti. "Kim ne yaparsa yapsın bu millet bölünmeyecek, asırlardır gelen kardeşlik kültürü öldürülemeyecek" diyen Davutoğlu, kurulmuş tuzaklara karşı her türlü tedbiri alacaklarını belirtti.
 
Suriye'de yaşanan gelişmeler hakkında da konuşan Bakan Davutoğlu, bugün kendilerinin iftar yaparken Suriyeli kardeşlerinin nasıl oruç tutacaklarını yada yarın nasıl hayatta kalacaklarını düşündüklerini belirterek, "Biz bunların hepsini yürekten hissediyoruz ve o nedenle geceyi gündüze katarak, her türlü yöntemi kullanarak Suriye başta olmak üzere bütün komşu ülkelere, bölgeye barış, huzur gelsin diye, tarihte olduğu gibi bölünmeden yaşayalım diye çaba sarf ediyoruz" dedi.
 
Irak'ta yaşanan acıların Suriye'de yaşanmasını istemediklerini söyleyen Davutoğlu, son 8 ay içinde her düzeyde kötü senaryoların gerçekleşmemesi için her şeyi yaptıklarını, bu nedenle bugün muhasebe yaparken gönlünün rahat olduğunu söyledi. Suriye konusunda yapılması gerekenleri bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu, gece gündüz çalışarak Suriye'yi iç çatışmaların, zulmün, karşılıklı husumetin arttığı bir ülke olmaktan çıkarmak için elden geleni yapacaklarını, gerekli uyarıları yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını belirtti.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüştüğünü söyleyen Davutoğlu, bu konuyla ilgili her kesimin önce Türkiye'yi aradığını, bu tarihi sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu, "Suriye'ye dışarıdan bir müdahale olmasını istemiyoruz ama aynı zamanda mübarek ramazan ayında sivil halka bu şekilde bir operasyon yürütülmesini de kesinlikle kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz ve durması için her türlü tedbiri de almaya kararlıyız. Bu bizim için bir kardeşlik hukuku meselesi, Türkiye'nin istikrar ve huzurunu ilgilendiren bir meseledir" dedi.
 
"Bu coğrafyanın üstünde oturanlar bu coğrafyanın hakkını vermek zorundalar'' diyen Davutoğlu, bu coğrafyadaki bir ülkenin zihninde aynı anda 10 mesele yoksa bu coğrafyanın bu ülkeyi yaşatmayacağını söyledi. Türkiye'nin bölgede vizyonunun olduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, "Ama götürdüğümüz, taşıdığımız mesaj, yüreğimizde kurduğumuz rüya bizim rüyamızdır ve o da güçlü bir Türkiye öncülüğünde çevre bölgelere barış, huzur ve istikrar getirme rüyasıdır. Biz bu rüya ile büyüdük" dedi.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA