• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu ve Elvan bayram namazını Konyada kıldı
05 Temmuz 2016 Salı 10:47

Davutoğlu ve Elvan bayram namazını Konya'da kıldı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakan Elvan bayram namazını Mevlana Meydanında kılarak bayramlaşma merasimine katıldılar.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bayramı namazını Konya'da kıldı. 
AK Parti Konya İl Teşkilatının iftar programına katılmak üzere önceki gün Konya'ya gelen eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bayramı namazını Mevlana Meydanı'nda kıldı. Namaza Ahmet Davutoğlu ve Bakan Elvan'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Ahmet Davutoğlu ve Bakan Lütfi Elvan fotoğraf çektirdi. 

"Hem İslam dünyasında hem de Avrupa'da gerçekleşen terör olaylarında bizim tavrımız çok açık ve net olmuştur"
Namaz sonrası açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu, bütün vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, "Konya'mızın, ülkemizin, İslam dünyasının mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah ülkemizde ve İslam dünyasında huzurla, sağlıkla, esenlikle geçireceğimiz bir bayramı nasip etsin. Ramazan ayı bereket ayıdır, rahmet ayıdır. Ve bu bereket ve rahmet ayında çok güzel hatırlar ve güzel ibadetler yapmak yanında maalesef çok üzüntü duyduğumuz büyük ıstırap çektiğimiz olaylarda yaşadık. Başta İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan vahşice barbarca saldırı yanında Bağdat'ta ve Medine'de dün gerçekleşen saldırılar hepimizin yüreğinde büyük yaralar açtı. Ramazan rahmet ayıdır, bereket ayıdır ve barış ayıdır. Böyle bir ayda dahi masum insanları katleden güzel şehirlerimizi tarumar eden teröre karşı hep beraber millet olarak ve bütün Müslümanlar olarak omuz omuza vermek zorundayız. Dünyanın neresinde olursa olsun kime karşı yapılmış olursa olsun, hangi dini ya da etnik kesimi hedef almış olursa olsun terör en büyük insanlık suçudur. Hem İslam dünyasında gerçekleşen hem de son dönemde Avrupa'da gerçekleşen terör olaylarında bizim tavrımız çok açık ve net olmuştur.Bu terör olaylarını ırk ve din ayrımı yapmaksızın lanetledik, lanetlemeye devam edeceğiz" dedi. 

"Allah İslam dünyasındaki bu acıların dinmesi için bize güç ve kudret nasip eylesin"
Davutoğlu, ülkenin dört bir yanında nöbet tutan bütün emniyet mensuplarına teşekkür ederek, "Bu Ramazan Bayramı'nın bu tür olaylardan uzak ve barış içinde gerçekleşmesi için Rabbim'e niyazda bulunuyorum. Bu barış ortamının gerçekleşmesi için şu anda ülkemizin her yanında görev yapan nöbet tutan ve milletimizin onlara vermiş olduğu vazifeyi yerine getirmeye gayret eden, bütün emniyet görevlilerimize, askerlerimize, polisimize, jandarmamıza, korucularımıza bir kez daha buradan Konya'dan Hazreti Mevlana'nın huzurundan teşekkürlerimi takdirlerimi ifade ediyorum. Allah onları muhafaza eylesin. Allah ülkemize, milletimize merhametiyle muamele eylesin. Allah İslam dünyasındaki bu acıların dinmesi için bize güç ve kudret nasip eylesin. Bu gücü ve kudreti sadece iyilik için doğru yolda ve hak yolda kullanmayı bize nasip eylesin. Ramazanımız mübarek olsun. Bayramımız mübarek olsun. Her günümüz Ramazan Bayramı neşesi ve huzuru içinde olsun diyorum" şeklinde konuştu.

bayram-1.jpg

bayram-2.jpg

davutoglu-ve-elvan-bayram-namazini-konyada-kildi-2.jpg

davutoglu-ve-elvan-bayram-namazini-konyada-kildi-1.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA