• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu şehit ve gazi aileleriyle buluştu
22 Temmuz 2013 Pazartesi 10:20

Davutoğlu şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği tarafından şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği tarafından şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.
Valilik Konağında verilen iftara Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, rektörler, belediye başkanları, il müdürleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
İftar öncesi bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, bir aile yemeğinde olduklarını belirterek, “Ailelerin en azizi, en ulvisi, en genişi ve yüreği en dolu olan büyük bir ailedir. Biz şehitlerimizin, gazilerimizin ve bütün yakınlarının, beraber oluşturduğu büyük bir aileyiz. Ortak bir hissi paylaşıyoruz. Hepimiz, mekanlarının cennet olduğundan hiç şüphe etmediğimiz, o yüce şehitlerimizi bir kez daha hatırlamakta onları bir kez daha hayırlı yad etmekle bir araya geliyoruz. Aynı zamanda onlara bir niyazda bulunuyoruz. Şehitlerimize seslenerek, bıraktığınız emanet, uğrunda şehit olan bütün değerler hepimiz için sonuna kadar sahip çıkılması gereken değerlerdir. Bıraktığınız evlatlar, eşler, anneler ve babalar hepimizin annesi, babası, evladı ve kardeşidir. Kendi annelerimize ve babalarımıza gösterdiğimiz hürmeti onlara, kendi çocuklarımıza göstermediğimiz hürmeti onların çocuklarına göstermedikçe onlara vefa borcumuzu ödemiş sayılmayız” dedi.
Bakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Birinci dünya savaşında Balkanlar'dan, Ortadoğu’dan, Anadolu’nun her vilayetinden omuz omuza gidip şehit düşenler ile bugün büyük bir minnettarlıkla andığımız sizin yakınlarınız olan çocuklarınız, ağabeyleriniz ve eşleriniz olan aziz şehitlerimiz arasında hiçbir fark yok. Şehit yakınlarımız bilsinler ki; her an her dakikamız, onlarla beraberdir. Onlardan gelecek her talep bizim için şehitlerimizin emaneti olduğundan bir emirdir. Sizler çok sevdiğiniz varlıklarınızı, bu vatan için bu milletin bekası için bizler için feda ettiniz. Emin olun ki bir şehidinizin arkasından yüzlerce milyonlarca evlat kazandınız. Her namazda niyazlarımız o şehitlerimizedir. Allah sizden ve katlandığınız her cefadan razı olsun. Onlar inşallah ahrette, bir büyük ece olarak sizlere ikramda bulunsun.”

"ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI KILDI"
Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile beraber tüm masaları teker teker dolaşarak aileleri selamladı. İftara katılan şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinleyen Bakan Davutoğlu, çocuklarla da sohbet ederek onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.
Valilik Konağındaki iftarın ardından Bakan Davutoğlu, Mevlana Müzesi yanında bulunan Sultan Selim Cami’sinde vatandaşlarla birlikte “Enderun” usulü Teravih Namazı kıldı. Bakan Davutoğlu namazın ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmesi yapılan Mevlana Meydanı’ndaki kitap fuarını gezdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA