• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu Portekiz ve ABDye gidecek
02 Mart 2015 Pazartesi 10:49

Davutoğlu Portekiz ve ABD'ye gidecek

Başbakan Davutoğlu, bu akşam Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi Birinci Toplantısına katılacak, 4-7 Mart tarihlerinde ise New York'a çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Portekiz ve ABD'ye ziyarette bulunacağı bildirildi.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu'nun bu akşam Portekiz'e gideceği ve yarın bu ülkede bir dizi temaslarda bulunacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirve mekanizması, Portekiz Başbakanı Passos Coelho'nun 17-19 Aralık 2012'de ülkemizi ziyareti sırasında imzalanan 'Türkiye ile Portekiz Arasında İkili İlişkilerin Güçlendirilmesine Yönelik Strateji Belgesi' ile tesis edilmiştir. Başbakanımıza refakat edecek Bakanlarımızın da katılımıyla gerçekleşecek Zirve'de ikili ilişkiler ayrıntılı olarak ele alınacak, bölgesel ve uluslararası gelişmeler değerlendirilecek. Sayın Başbakanımız, ziyareti sırasında Portekizli mevkidaşı Passos Coelho ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva tarafından kabul edilecek ve Portekiz eski Cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin İspanya ile birlikte eşsunucusu olduğu Medeniyetler İttifakı ilk Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio ile bir araya gelecek."

Davutoğlu'nun Portekiz ziyaretinin ardından ABD'nin ve dünyanın önde gelen finans merkezi konumundaki New York'a hareket edeceği, burada uluslararası finans çevreleriyle bir araya geleceği ve önde gelen ABD'li yatırımcılar ve ekonomistlerle temaslarda bulunacağı vurgulandı.

New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de bir görüşme gerçekleştirecek olan Davutoğlu'nun, görüşmede Kıbrıs, Suriye, Irak ile DEAŞ tehdidi ve Ukrayna başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konulara ilişkin gelişmeleri, Türkiye'nin 2016'da ev sahipliği yapacağı Dünya İnsani Zirvesi dahil BM ile ortaklaşa yürütülen projeleri ele alacağı belirtildi.

Davutoğlu'nun, BM Genel Kurulu Başkanı Sam Kutesa'nın daveti üzerine BM'de Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi temalı yüksek düzeyli etkinliğe iştirak ederek Birleşmiş Milletler'e hitap edeceği bildirilerek, "Sayın Başbakanımız, New York ziyaretleri kapsamında, ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşları arasında yer alan Council on Foreign Relations'un (CFR) yıllık Kurumsal Toplantısı'na onur konuğu olarak katılacak ve bir konuşma yapacak. Sayın Başbakanımızın New York'ta, Türk-Amerikan toplumu temsilcileriyle de bir araya gelmesi öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA