• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu: Politikamızı beğenmeyenler alternatif sunar
26 Ocak 2014 Pazar 15:18

Davutoğlu: Politikamızı beğenmeyenler alternatif sunar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'ta "Yeniden Yapılanma Sürecinde Güçlü Dış Politika" panelinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'ın Dış politika panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunun altını çizerken milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi. Biz Türk Bayrağı'nın dalgalandığı hiçbir yerden çıkmayacağız" dedi.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun o açıklamaları:

Tanzimat'tan bu yana, son on yıl gibi gelişmenin sağlandığı bir on yıl daha yoktur. Yüz yıl sonra bile tarihçiler bu dönemi, "Türkiye'nin toparlanma ve restorasyon dönemi" olarak yazacaktır. Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı; restorasyonu tamamlayamadan durdurdular. Ama şimdi bunu yapamayacaklar.

Bünyamin Aygün dedi ki: Bir gün sizin "Bünyamin kardeşimizi takip ediyoruz" dediğinizi duydum ve kurtulacağıma inandım. Hangi ülkede hangi vatandaşımız mağdur olursa devlet olarak oradayız. Çünkü bizim için bir kişi 75 milyon, 75 milyon bir kişidir. Bana son on yılda içeride ve dışarıda yapılan her şeyi özetleyen bir ifade sorsanız, "Özgüven Devrimi" cevabını veririm.

"BİZİM KAMPLARDA 8 BİN 500 TERÖRİST DOĞDU"
Cumhuriyet mitingleri... kapatma davası... 27 Nisan... 17 Aralık... Bu çıkılan yürüyüşte kimse bizi yolumuzdan durduramaz. Restorasyonun devamı için güçlü demokrasinin tahkimi şarttır... Suriye Dışişleri Bakanı'na Brüksel'de "Evet, bizim kamplarda 8 bin 500 terörist doğdu" dedim. Muhalefet, hep "Kadro iyi ama hükümet onları dinlemiyor" der. Dış politikada bürokrasi doneleri hazırlar ama kararı biz veririz. Yürüttüğümüz siyaseti beğenmeyenler arka kapıdan değil, alternatif üretip milletin önüne koyarlar..

NUR'A SAHİP ÇIKMAZSAK NUR-U MUHAMMEDİYİ NASIL GÖRECEĞİZ
'Suriye Mülteci kampında yeni doğmuş 'Nur'u gördüm, eğer bu 'Nur'a sahip çıkmazsa bu milleti, Nur-u Muhammediyi nasıl görecek?. Suriye'ye yaptığımız yardımlar 2.5 milyar doları aştı. Türkiye çok şükür artık çok büyük bir ülke. Suriye'ye eğer kapılarımızı açmasaydık bu tarihimizde kara bir leke olarak geçecekti.

ELİTİSTLER 3 KONUDA MÜDAHİL OLMAYIN DİYORLARDI
1950'den sonraki gelen hükümetlere bakın her şey yapsınlar ama MİT ve Güvenlik konularına karışmasınlar. Makro - Ekonomi ve dış politika bunlara bazı elitistler karar verecek. Halkın seçtiği insanlar bunlara karışamaz!

Rahmetli Adnan Menderes'in şehadetine giden yolda Kıbrıs politikası olmuştur. Milletten aldığımız iradeyle biz 10 yıldır bu konularda tam yetkili olduk. Biz milletin bize verdiği iradeyi başkasına kullandırmayız. Bu hainlik olur.

Bakan olduğumda verdiğim ilk talimat vizeleri kaldıracaksınız. Bugün 70 ülkeye vizesiz seyehat edebiliyorsunuz. Bu insanımıza olanın güvenidir.

Komşularla sıfır politikasını anlatayım. Biz komşularla sıfır politikası derken halkına bomba atan bir rejimle tabii ki sorunlu olacağız.

17 ülkeyle büyük anlaşmalar imzaladık. 2002'de komşularla 12 milyar dolar. 2012'de 93 milyar dolar.

Komşularla ticaret 9 kat arttı. Balkanlarla ile olan ticaretimiz 10 kat arttı.

Türkiye artık bir enerji oyuncusudur. Bu yüzden üstümüze geliyorlar. Kuzey Irak'la yapılan enerji anlaşmaları ortada. Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi bakanlığın ortaklaşa hareket ediyor.

Dış Politika'da Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz vize mutabakatı anlaşması imzaladık. Biz bu anlaşmayı 16 Aralık'ta imzaladık. 17 Aralık'ta bu olay patladı. Sen neden 14 ay bekliyorsun? AB ile anlaşmamızdan 1 gün sonra bunu yapıyorlar.

Geçen hafta Cumartesi günü diplomatlarımızla bir araya geldik. Tüm dünyaya Harran'dan Türkiye'nin gülen yüzünü gösterdik.
2 gün sonra Başbakan Brüksel'e gidecekken ben 4 gün sonra Cenevre 2'ye gideceğim zamanda Tır olayı patlıyor.

Velid Muallim'e böyle bir koz verilir? Dünya Beşer Esed'in yaptığı işkenceyi konuşurken istediler ki; Türkiye'nin Cenevre'de ve AB'de eli güçsüz kalsın.
Devlet buna tabii ki de izin vermedi. Devlet gerekli yerde tedbirini alır. İstendi ki; Başbakan'ın Brüksel ziyareti kötü geçsin.

Tüm görüşmelere katılan birisi olarak şunu söyleyebilirim; biz kendimizi asla sorgulatmadık. Yaptığımız reformlarımızı biz kendi halkımız için yaptık.
28 Şubat hepimiz için bir zulümdü. Ben Prof iken eşimin ihtisas sınavında kapıda bekledim. Birisi hakaret etmesin bir şey olmasın diye.

Başı açık başı örtülü bir şekilde artık herkes rahatça işe gidebiliyor, meclis'e girebiliyor. Hepimiz için özgürlüğü teminat altına alacak bir yapılanma olmalı.
Çözüm sürecinin olduğu bir dönemde hala bazı çevreler Türkiye'yi yasakçı bir ülke gibi tanıtmanın derdinde.

Bu ülkenin geleceğini düşünenler dışarda Türkiye'yi karalamasınlar.
Konya'da bir gün yolda yürürken biri bana sarıldı. Dedi ki; size bir teşekkür ediyorum. Biz yıllarca Avrupa'da kaldık. 70'li 80'li yıllarda  bir yere gittiğimizde nereli olduğumuzu sormasınlar diye dua ediyorduk. Şimdi onlar sormasalar bile biz gururla her yerde gözlerinin içine bakarak Türküz diyoruz.
Dünyanın her yerine elçilikler açıyoruz. 221 dış temsilcimiz var. Dünyada 7. sıradayız. Birkaç yıl içerisinde ilk 5'e gireceğiz inşaallah.

Dışardan 85 büyükelçi vardı şimdi 117 tane var. Şimdi diyorlar ki çok fazla oldunuz. Somali'den Myanmmar'dan uzak durun. Bana diyorlar ki; ütopik, kendi hayallerini devlete mal ediyor.

Evet doğrudur bizim hayallerimiz, uykularımızı kaçıran rüyalarımız var. Türk bayrağının dalgalandığı hiçbir yerden çıkmayacağız.
Sizlere de şunu söylüyorum "Hattı ticaret yoktur. Sathı ticaret vardır. O satıh bütün dünyadır"

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA