• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu okul açılışı yaptı
17 Ekim 2012 Çarşamba 13:22

Davutoğlu okul açılışı yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da okul açılışı gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2. Organize Sanayi içerisinde bulunan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış töreni için Konya'ya geldi. Açılışa Bakan Davutoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza yaptırdığı okul ile ilgili bilgi verirken, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, okulda eğitim görenlerin meslek sahibi olacağına değindi.
Açılış öncesi konuşan Bakan Davutoğlu, "Okul açılışları bir çok kötü mekanların kapanması anlamına gelir. İnşallah bu okula bir de yurt yapılır ve yatılı hale dönüşür. İmkanı olmayanlar da bu yurtlar sayesinde eğitimlerine devam eder. Eğitim de özellikle liselerde normal liseler ile endüstri meslek liseleri arasındaki denge çok büyük bir önem taşıyor. Endüstri, teknik ve diğer liselerimiz belirli bir denge içerisinde değişmez ise üniversitelerimiz de büyük bir yığılma oluşur, hem de istihdam alanlarının gelişmesi güçleşir. Konya'mıza baktığımızda 244 lisemiz var, 107’si meslek lisesi. Bu görünüşte iyi bir oran gibi görünebilir ama öğrenci rakamlarına baktığımızda sadece yüzde 21’i meslek liselerinde okuyor. Aslında bu dengenin değişmesi lazım. Meslek liselerinde okumak üniversite eğitim açısından adaletsizlikler de kaldırıldı. Burada okuyanlar da üniversitelerde eşit şartlarda üniversiteye girmeleri mümkün” dedi.
Daha sonra Bakan Davutoğlu elini öptüğü hayırsever iş adamı Mehmet Tuza’nın annesi Ayşe Tuza ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Davutoğlu okulları gezerek öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA