• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu: Mavi Tünel, Türkiyenin kalkınma planıdır
18 Mayıs 2009 Pazartesi 01:16

Davutoğlu: Mavi Tünel, Türkiye'nin kalkınma planıdır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Tünel Projesi'nin sadece Konya'nın değil Türkiye'nin kalkınma planı olduğunu belirterek, proje sayesinde bölgede yaşayan insanların kaderinin değişeceğini söyled

Bazı ziyaret ve incelemeler için Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan Mavi Tünel'de incelemelerde bulundu. Ailesiyle birlikte tüneli gezen Davutoğlu'na Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Kocaker, proje hakkında brifing verdi.

DSİ Genel Müdürü Kocaker, Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın Konya Ovası Projesi'nin (KOP) önemli bir ayağını oluşturduğunu ifade etti. Projenin 6 Temmuz 2006 tarihinde şimdiki Cumhurbaşkanı, o dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından temelinin atıldığını hatırlatan Kocaker, o günden beri hızla çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya denince akla ova geldiğini ifade ederek, aslında su konyaklarının bol olduğu Toros Dağı'nın Konya'da bulunduğunu anlattı. Mavi Tünel Projesi'nin Konya'nın kaderini değiştireceğini aktaran Bakan, "Bu proje sayesinde Konya dağlarla buluşacak. Mavi Tünel sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin kalkınma planıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Proje en kısa zamanda tamamlanarak ekonomiye canlılık kazandıracaktır. Bu proje yepyeni bir Konya oluşturacak." dedi.

Bakan Davutoğlu'nun gezisine eşi Sare, kızı Hacer, oğlu Mehmet Davutoğlu da katıldı. Davutoğlu, Mavi Tünel'i gezdikten sonra Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya milletvekilleriyle birlikte Hadim ilçesine hareket etti.

 

 

 

 

(CİHAN)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA