• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu Konya Basınına hedef çizdi
19 Aralık 2011 Pazartesi 15:35

Davutoğlu Konya Basınına hedef çizdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ziyaretinde kendisine hediye edilen gazeteci yeleğini giydi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ziyaretinde kendisine hediye edilen gazeteci yeleğini giydi.
     Davutoğlu, KGC'yi ziyaret etti. KGC Başkanı Sefa Özdemir, ziyarette, Konya basınının sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.
     Konya'nın her alanda gelişirken basın-yayın alanında da sıçrama yapmasının beklendiğini ifade eden Davutoğlu, Konya'nın Anadolu'da hep öncü ve dinamik bir basın atmosferine sahip illerden olduğunu bildirdi.
     Davutoğlu, bunu daha da güçlendirecek adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Önümüzdeki dönemde Konya, Ankara ile çok daha fazla bütünleşecek. Son birkaç gün içerisinde Konya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısına baktığınız zaman ulusal basının ilgisi dışında, Konya basınının da bütün bu gelişmeleri dünyaya tanıtıcı kapasiteye sahip olması lazım. Ulusal ve uluslararası nitelikte habercilik yapacak bir noktaya gelmesi lazım. Konya'nın artan önemine karşılık daha aktif bir basın bekliyorum. Konya'dan beklentimiz bu. Konya'nın yükselen sesinin bütün dünyaya duyurulabileceği nitelikte bir gazetecilik ve görsel yayın yapılabilmesi hepimizin hedefi. Çok yerel konulara sıkıştığımız zaman Konya'nın ölçeğini büyütemeyiz.''
     Davutoğlu, bir ülkede demokrasinin, fikir özgürlüğünün en önemli işaretinin özgür basın olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Özdemir, Davutoğlu'na ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a KGC rozeti taktı, gazeteci yeleği hediye etti.
     Davutoğlu, kendisine hediye edilen yeleği giyerek, fotoğraf çektirdi.
     Davutoğlu, daha sonra Konya Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA