• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu gençlerle bir araya geldi
18 Mayıs 2011 Çarşamba 14:55

Davutoğlu gençlerle bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi programında Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) gençlerle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi programında Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) gençlerle bir araya geldi.

SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen program öncesi programa seyirci olarak katılmak isteyen gençler sıkı bir aramadan geçirildi. Üzerlerinde taşıdıkları anahtarlık, su şişesi, parfüm, kalem ve bozuk paralar toplandıktan sonra seyirciler salona alındı. Alkışlar eşliğinde salonda giren Bakan Davutoğlu, kariyer yaparken daha çok saygınlık ve daha çok itibar görmeyi düşünmenin yanlış olduğunu belirterek, "Kariyer sadece yüreğinizde taşıdığınız bir ideal, zihninizde hayal ettiğiniz bir dünya ve ülkeniz için düşündüğünüz bir gelecek varsa bir araçtır, amaç olamaz. Liderlik ise makam, mevki ve unvanla olmaz. Tarihte bıraktığınız izle olur. Tarihte çığır açan liderlere baktığınızda hayatları çok zor şartlar altında geçmiştir. Hatta çoğu zaman kendi nesilleri tarafından anlaşılmamışlardır. Ama sonraki dönemlerde insanlık tarihine adını yazdıran şahsiyetler olmuşlardır. O bakımdan kendinizi geleceği hazırlarken tek bir şeyi ölçü alın. Zihninizdeki ve insanlık değerleri bakımından sizden sonraki nesillere devredeceğiniz miras" dedi.

Ülkelerin de lider olabileceğini dile getiren Bakan Davutoğlu, "Örneğin Afganistan'ın Belh şehrine gittiğimde oranın valisi benden rahatlıkla okul, yol ve çeşme yaptırmamızı isteyebiliyor. Aynı şey Sırbistan'daki Sancak bölgesi için de geçerli. Demek ki oradaki insanlar bizim refah içinde yaşadığımızı düşünüyor ve kendilerine bizi örnek ve lider alıyor. İşte bu gerçek anlamda lider olabilmektir" şeklinde konuştu.

Program bitiminde salona girerken toplanan eşyalar tezgah üzerinde sergilenerek sahiplerinin alması beklendi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA