• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu: Bizim tek rüyamız Türkiyenin yükselmesi
25 Şubat 2016 Perşembe 00:16

Davutoğlu: Bizim tek rüyamız Türkiye'nin yükselmesi

Davutoğlu KTO, KSO, KTB, SGK VE Konya Vergi Dairesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dedeman Otel'de düzenlenen, Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, ilim ve irfanın diyarı, ruhunun yoğrulduğu Konya'da iş dünyasının temsilcileriyle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

"Bizim tek rüyamız var, Türkiye’nin yükselmesinin devamı"

Ülke etrafındaki ateş çemberinin ve dünyadaki bütün krizlerin açıkça görüldüğünü vurgulayan Davutoğlu, "Bütün bu çalkantılar içinde bizim tek rüyamız var, Türkiye’nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin “Bizi iyi temsil ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi zayi etmesin' diye dua etmesidir" ifadesini kullandı.

Son dönemde ziyaret edemediği şehit ailelerini de ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Emin olun bu mübarek şehit ailelerinin hepsi, şehitliğin anlamını öyle kavramışlar ki bir şehidimizin mübarek babası, İhsan Amca, oraya gidince  'Sizi bekliyorduk' dedi. Sarıldı ve gözleri doldu. 'Ben hep evlat acısı çekmeyeyim diye dua etmiştim ama Rabbim bana şehit babası olmayı nasip etmiş ve bugün ülkenin başbakanı benim ziyaretime geliyor. Bu ne büyük şeref. Ben sizi televizyonda dinlerken hürmeten ayağa kalkarım' dedi. Düşünün, ben şehit babasını teselliye gitmişim o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki, 'Amca! Şehit babası olmanın makamı başka hiçbir makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük bir makam tanımıyorum'. Hiçbir makam -başbakanlık da dahil- bir şehit babasının ve anasının ulaştığı makamdan daha büyük, daha aziz değildir. Hepimiz son ahir anımız için dua ederiz. Allah son nefesimizde hayırla gitmemizi vesile olsun deriz ama hiçbirimiz son anımızdan emin değilizdir. Ama şehitlerimizin son anı bellidir. Şehit babaları ve anneleri de o son anın bereketi ile yaşarlar."

Davutoğlu, terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına sabır diledi.

Şehit ailelerinin gösterdiği direnç ve metanete dikkat çeken Davutoğlu, "Bilinsin ki bu şehit anneleri, şehit babaları bu dirençle ayaktaysa, bilinsin ki etraf ateş çemberindeyken bir ülkede o ateş çemberinin içinde insanlarımız böylesine toplantılarla ekonomiyi ayakta tutuyorlarsa, herkes karamsarlığa doğru dönüp Türkiye'yi bazı ajanlar, paralel yapılar, içeride ve dışarıda bir karanlık tablo takdim ederek, Türkiye'yi karamsarlığa döndürmek isterken sizler, bereketli iş dünyasının öncüleri, 'Hayır biz buradayız, biz buradaysak, biz çalışıyorsak, biz bu topraklarda üretiyorsak Türkiye'yi kimse karamsarlığa sokamaz' diyorsanız işte bu ülke her zaman bütün bu zorlukları aşacak kudrete ve güce de sahiptir" değerlendirmesinde bulundu.

Şehit anne ve babalarının acılarını yüreklerinde hissettiklerini aktaran Davutoğlu, bu acının, bu hürmetin gereğinin yas tutmak değil daha çok çalışmak olduğunu vurguladı.

odul-programi--(3).jpg

- "Tek birimiz kalana kadar ülkenin bölünmesine izin vermeyeceğiz"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu acının, bu hüznün gereği olan, birilerinin Türkiye'yi sanki savaşa giriyormuş gibi karamsar bir tabloya sürüklemesine inat hepimizin, 'Bu ülke barış ülkesidir, kardeşlik ülkesidir' diye haykırmasıdır. Birilerinin bu ülkeyi Kürt-Türk, Sünni-Alevi diye bölmesine inat Konya'da olduğu gibi Cihanbeyli'de, Kulu'da, Yunak'ta olduğu gibi 'Biz Türküz, Kürtüz ama her şeyden önce bu ülkenin evlatlarıyız' diye el ele verme bilinci ve şuurudur. Biz taziyelerimize yanıyoruz, bakıyorsunuz haince bir saldırıyı, haince masum insanlara dönük, kimi öldürdüğü bile belli olmayacak şekilde bir cinayeti işleyen bir katilin taziyesini de yapan milletvekili çıkabiliyor bu ülkede. Biz yüreğimizle bu ülke evlatlarının her birinin içimizde derinden acısını hissederken birileri Türkiye'nin üzerinde oyun oynayan dış mihrakların piyonu olarak bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bu ülkenin ilk başkentinden, başkentler başkentinden ifade ediyorum tek birimiz kalana kadar bu ülkenin bölünmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz."

Büyük milletlerin zor zamanlardaki birliktelikleriyle, zor zamanlardaki dirençleriyle tarihe geçtiğinin altını çizen Davutoğlu, çok zor zamanlar gördüklerini, kendilerinin de her türlü fedakarlığı yapabileceğini söyledi.

Davutoğlu, hangi şartta olursa olsun, hangi tehditle karşılaşıyor olunursa olunsun, bu ülkenin Başbakanı ve bakanları ve milletin sorumluluk verdiği kişiler olarak her an ülkenin her yerine gideceklerini, her yerde kardeşlik ilkesi, eşit vatandaşlık, tarihdaşlık temeli üzerinde birlik ve beraberliği haykıracaklarını belirterek, "Her yerde 'biriz' diyeceğiz, 'Beraberiz' diyeceğiz, 'Diriyiz' diyeceğiz, 'Ebediyete kadar kardeşiz' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

- "Bereketinizi doğu ve güneydoğu ile paylaşın"

Ahmet Davutoğlu, ödül töreninde bulunanlara şu çağrıda bulundu:

"Bereketinizi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizle paylaşın. Oralara çöktürülmek istenen kara bulutlara karşı omuz omuza verelim ve o kara bulutları birlikte dağıtalım. Bir Konya milletvekili olan Abdullah Ağralı Bey'e Şırnak'ta milletvekilimiz olmadığı için Şırnak milletvekili olma görevi verdim. Hakkari'ye, Tunceli'ye de fahri milletvekili olarak bazı milletvekillerimizi dağıttık. Her birimiz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. İnşallah, Konya birliğin, beraberliğin adresi, 'Birlikte Konya'yız' diyerek haykıranların, 'Birlikte Türkiye'yiz' diye sesi olmaya azmetmiş Konyalıları ülkenin her yerinde görmek istiyorum. Her yerinde yardımlarla, kardeşlik ahitleşmeleriyle, bereketli ortaklıklarla, yatırımlarla da görmek istiyoruz."

Her şeyden daha fazla ihtiyaç duyulanın, birlik ve beraberliği yaşatma ve istikrarı koruma olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ekonominin ancak istikrarla kaim olacağını kaydetti.

Her ne suretle olursa olsun öz güvenin kaybedilmemesine işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Kim hangi açıdan olursa olsun bir hüznü yüreğinde duysa bile hiç birimizin başı öne eğilmeyecek. Hiçbir kardeşimin, 78 milyon kardeşimin ve bunun içinde de hiçbir Konyalının başının önüne eğilmesini istemiyorum. Mademki şehidimizin babası İhsan Amca'nın başı diktir; dünyaya ibret olsun, hainlere ibret olsun diye başımızı her zaman dik, gönlümüzü her zaman ferah, zihnimizi her zaman millet sevgisiyle dolu tutacağız" ifadelerini kullandı.

Medeniyet şehri olan Konya'nın uzunca süre hak etmediği bir ilgisizlik yaşadığını aktaran Davutoğlu, hükümetleri döneminde bu ilin tarihteki ihtişamlı konumuna doğru yol almaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin her bir şehrinin yükselme trendi içinde olduğunu vurgulayan Davutoğlu, 57 İslam ülkesinin tamamının üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatının, 2016 yılı için Konya'yı "İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan ettiğini hatırlattı.

Davutoğlu, Kudüs ve Konya'nın bir birine çok yakışan iki şehir olduğunu belirtti, Allah'tan özgür Kudüs ile Konya'nın birlikteliğini görme günlerini nasip etmesini diledi.

Konya'nın, Kılıç Arslan ile Kudüs'e kalkan olan bir şehir olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Haçlılar Kudüs'e doğru yürüdüğünde, Kudüs'e kalkan olmuş şehir, Kudüs'ü zırh gibi korumuş şehir Konyaolmuştur. Bugün de İslam dünyasının bu kara günlerinde, İslam dünyasında kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen zalimlerin zulmünün olduğu günlerde, mazlumların fevç fevç ülkemize akıp bize emin bir diyar olarak Rabbimizin lütfettiği emin diyar diye ülkemize geldiği günlerde, azizKonyalılar biliniz ki bu bizim üzerimize bir şekilde istemeden gelmiş bir yük değildir. Tarihin bize öğrettiği bir dersttir. Tarih ve Konya'nın ruhu bize şöyle sesleniyor, siz o derece bereketli topraklardasınız ki başı daralan size gelecek. Başı daralan ve kendisine emin bir diyar arayan size gelecek. Onun için Kudüs'ten bu bayrağın devralınmış olması başlı başına anlamlı."

Kudüs'e kalkan olan Konya'nın, Kudüs'ün özgürlük yolunu açacak insanların yetişeceği şehir olacağını aktaran Davutoğlu, birgün Ortadoğu gerçek barışı bulduğunda tüm bu şehirlerin ruhuna hep beraber vakıf olacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, 2017'de İslam Dünyası Turizm Başkenti bayrağını İslam dünyasının diğer kutsal şehri Medine'ye devredileceğine işaret ederek, Konya'nın Kudüs'ten aldığı bayrağı Medine'ye devredecek olmasının güzel bir tevafuk olduğunu aktardı.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz, köklü medeniyetimiz neyi temsil ediyorsa onu barındırıyoruz, onun sözcülüğünü yapıyoruz. Miracın diyarı Kudüs'ten aldığımız bayrağı, alemlere rahmet olan efendimizin ebedi diyarı Medine'ye devredeceğiz. Allah onun yolundan, izinden Konyalıları ayırmasın. Bu bize ilahi bir ikramdır. Bu vesileyle Konya'yı tebrik ediyor, çalışmalara katkı veren ve verecek olan kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşlarına ve hemşehrilerimize başarılar diliyorum.

Türkiye son son 14 yılda gerçek anlamda bir seferberlik yaşıyor. Hepiniz buna şahitsiniz. Ekonomiden eğitime, sağlıktan kültüre ülkeyi bir baştan bir başa kuşatan bir seferberlik. Hızımızı keseceklerini zannettiler, kesemediler, kesemeyecekler. Bu seferberlik halini gece rüyalarımızda bile sürdürüyoruz. Maddi manevi kalkınma hamlemiz sürüyor. 14 yılda her alanda olduğu gibi ekonomide de Türkiye'yi aydınlık geleceğe, farklı bir düzeye taşıdık. Sürekli krizlerle anılan bir ekonomiyi, küresel krizlerde güvenli liman olarak görülen bir ekonomi haline getirdik. Geçtiğimiz 14 yıl boyunca Türkiye'nin her yöresine tam bir adaletle devlet imkanlarını ulaştırdık. Burası benim şehrim, orası başka bir şehir, başka hemşehrilerin olduğu şehir değil. Biz her yeri Konya gibi sever, her yere Konya gibi aşık oluruz. Hiçbir şehrimizi de diğerinden ayırt etmeyiz. Zaten böyle bir ayrımcılık yapmaya kalksak ki Allah'a sığınırız bundan, önceKonyalılar bunu kabul etmez. Başkent olan Konya ister ki tüm kentler Konya ile birlikte yükseltsin."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA