• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu ASKONu ziyaret etti
24 Nisan 2012 Salı 11:50

Davutoğlu ASKON'u ziyaret etti

23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri münasebetiyle Konyaya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)u ziyaret etti.
23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri münasebetiyle Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’u ziyaret etti.
ASKON Dernek binasında gerçekleştirilen ziyarete, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri; , İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Gülay Samancı, Mustafa Kabakçı, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkul ve Ayşe Türkmenoğlu’da hazır bulundu. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ASKON üyesi işadamlarının ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, ilk olarak sözü ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım aldı.

ASKON’un genelde ülkemizin, yerelde ise Konya’mızın gelişimi için çalıştığını belirten Yıldırım; “Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Konya’nın dünyaya açılabilmesi için büyük bir şanstır. Bizler işadamları olarak ülkemiz ve şehrimizin gelişimi için üstümüze düşen görevleri yerine getiriyoruz. Bunları yaparken de Sayın Bakanımızın desteğini her zaman yanımızda hissettik. Kendisine ülkemizin dış politikasında verdiği hizmetler ve bu konudaki geçen emeklerinden dolayı Konya’mız ve ülkemiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ASKON Şube Başkanı Yıldırım’dan sonra Kürsüye gelen Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise ASKON’un Köklü bir kuruluş olduğuna değinerek; “ASKON Konya Şubesi’ne ilk kez geliyorum inşallah bu bir başlangıç olacak. ASKON ülkemiz ve Konya’mız için önemli bir kuruluş. Konya tarihten günümüze, ekonomi ve ticaretin merkezi olma görevini yürütmektedir. İş dünyası için 2023 hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizi ASKON gibi büyük kuruluşlar ile birlikte sürdüreceğiz. Konya; sanayisi, kültürü ve ticareti ile dünyada örnek alınan bir şehir haline gelmiştir. Bu gelişmede ASKON gibi kuruluşların önemi çok büyüktür” dedi. Bakan Davutoğlu, bir ASKON üyesinin İran’la yapılan ticaretin aksaması hakkındaki sorusu üzerine ise, politik görüşmeler sonunda sorunsuz bir şekilde İran ile ticaretin hızlandırılacağı cevabını verdi.
Ziyarette, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Bakan Davutoğlu’na üyelik formu takdim etti. Yıldırım, ASKON’un bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, sadece sanayicilerin değil her meslekten vatandaşların üye olabileceğini söyledi. Bu teklifden mutluluk duyduğunu ve gönlümden geçeni yaptığınız için teşekkür ederim dedi. Daha sonra Davutoğlu’da formu imzalayarak, ASKON Konya Şubesi üyesi oldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA