• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu; "Sizler bu vatanın sahiplerisiniz"
29 Mayıs 2011 Pazar 17:26

Davutoğlu; "Sizler bu vatanın sahiplerisiniz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Cankurtaran köyü Deveboynu Yaylası'nda düzenlenen 15. Yörük-Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Cankurtaran köyü Deveboynu Yaylası'nda düzenlenen 15. Yörük-Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı.
 
 
Yörük çadırında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Davutoğlu, burada kendisine ikram edilen ayrandan içti. Şölende vatandaşlara seslenen Bakan Davutoğlu, çocukluğunun en güzel hatırlarını Yörük obalarında yaşadığını belirterek, "Yörük aileleri arasında asırlar süren dostluğun ne kadar insani ve kavi olduğunu gördüm. Yörükler, hem yiğit hem de tabiatın en yakın dostlarıdır. Ve bu güzel kültürü çadırlarında oradan oraya taşımaktadırlar. Yörükler, dağ beklerler, vatan beklerler, ahlaki değerlerimizi beklerler. Eğer bu obalarda, dağlarda Yörükler, Türkmenler varsa, eğer barış içinde yaşıyorlarsa bu vatana hiçbir şey olmaz. Kimse bu vatana zarar veremez. Çünkü bu vatanın bekçileri, sahipleri var. Hiç kimse sizlere şu veya bu şekilde korku salmasın. Salamaz da zaten. Hiçbir tereddüdünüz olmasın, hiç kimse herhangi bir şüphe hissetmesin. Bu topraklarda kültürü, örfü, gelenekleriyle ortak değerleri, ortak şehirleri, ortak mahalleleri paylaştığımız bütün vatandaşlarımızla, bütün tarihdaşlarımızla geleceği birlikte inşa edeceğiz'' dedi.
 

Konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu'na Ak-Yör-Der Başkanı Mehmet Yaşar Örs tarafından üzerinde Nasreddin Hoca figürlü ve tersine çalışan saat hediye edildi. Daha sonra Yörük çadırlarını ziyaret eden Davutoğlu'na ayran ve bazlama ikram edildi. Şölene getirilen iki deveyi severek aralarında fotoğraf çektiren Bakan Davutoğlu, daha sonra şenlik alanından ayrıldı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA