• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu; "Konya devrim yapacak"
16 Mayıs 2011 Pazartesi 14:12

Davutoğlu; "Konya devrim yapacak"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Ortaasya'da herkesin Türkiye'ye baktığını belirterek..
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Ortaasya'da herkesin Türkiye'ye baktığını belirterek, ''Herkes Türkiye'nin vereceği işarete bakıyor. Aslında Türkiye'nin vereceği işaret 12 Haziran'da sizin vereceğiniz işaret. 12 Haziran'da sesiniz ne kadar güçlü çıkarsa, biz dünyada kendimizi o kadar güçlü hissederiz'' dedi.
     Davutoğlu, açılış ve mitinglere katılmak için geldiği Konya'da ilk olarak Sarayönü ilçesini ziyaret etti. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Davutoğlu, esnaf ve Kaymakamlık ziyaretlerinin ardından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.
     12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin 2002'de başlayan büyük ve kutlu bir yürüyüşün duraklarından biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, 2023 yılına kadar Türkiye'yi lider ve bütün dünyanın saygı duyduğu, bildiği bir ülke yapmak için yola çıktıklarını ve bu yolda yürüyeceklerini söyledi.
     Kapalı kapılar ardında yapılan hesaplardan, perde gerisi hesaplardan değil, milletin kendisinden güç aldıklarını dile getiren Davutoğlu, milletten güç almayı sürdüreceklerini belirtti.
     2023 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında güçlü bir Türkiye istediklerini onun için ''ileri demokrasi'' ve ''yeni anayasa'' dediklerini anlatan Davutoğlu, ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' diyen bir zihniyetin egemen olmasını istediklerini bildirdi.
    
     -''BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ''-
    
     Davutoğlu, ''Büyük Türkiye'' idealine doğru yürüdüklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Onun için 70 sente muhtaç edilen bir ülke yerine, dünyaya şefkat elini uzatan güçlü bir Türkiye istiyoruz ve bunu kuruyoruz. Son 8 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkes biliyor. Güçlü bir anayasa, ekonomi ve demokrasi dünyada iyi bir yere gelmemiz için mutlaka sahip olmamız gereken şeyler. Kudretli ve şefkatli bir devlet istiyoruz. Her tarafa yardım elimiz uzansın istiyoruz. Bu milletle beraber bütün dünyaya güçlü bir mesaj iletmekte kararlıyız. AK Parti'nin bir tek hedefi var; bu millete layık, güçlü bir ekonomi, siyaset ve onurlu bir dış politika. Onun için hep beraber geleceğe doğru yürüyoruz.''
     İktidarları döneminde uygulanan ekonomi ve eğitim politikalarından bahseden Bakan Davutoğlu, ''2023'de 25 bin doları bulacak kişi başı gelirle dünyanın en büyük 10 ekonomisi olacağız. Tarımda dünyanın sekizinci büyük ekonomisiyiz. İddiamız büyük, dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri haline geldik, gelmeye devam edeceğiz. 2002'de paramızın değeri yoktu, o gün parasını alan herkes dolar ve marka çeviriyordu, şimdi paramız değerli. 2002'de eğitimde çok büyük sıkıntı vardı. Şimdi bütün ders kitapları çocuklara ücretsiz verilen bir ülkeyiz'' dedi.
    
     -''HERKES TÜRKİYE'YE BAKIYOR''-
    
     Dünyanın her yerine güç dağıtan bir Türkiye hedeflediklerini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:
     ''Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Ortaasya'da herkes Türkiye'ye bakıyor. Herkes Türkiye'nin vereceği işarete bakıyor. Aslında Türkiye'nin vereceği işaret, 12 Haziran'da sizin vereceğiniz işaret. 12 Haziran'da sesiniz ne kadar güçlü çıkarsa, biz dünyada kendimizi o kadar güçlü hissederiz. 12 Haziran'da 'istikrar sürsün' diyeceksiniz. İnşallah Konya'da 14'te 14 yapacağız ve bir kez daha Konya, Türk siyasetine bir damga vuracak, devrim yapacak. İnşallah Türkiye büyürken Konya da Sarayönü de büyüyecek. Onun için güçlü bir Sarayönü, müreffeh onurlu bir Konya, onurlu bir Türkiye ve dünyada yerini almış bir Türkiye için 'istikrar sürsün' diyoruz.''
     Davutoğlu, mitingin ardından partisinin seçim bürosu ve Sarayönü Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
YORUMLAR
GAZ NET
TUNCAY DURSUN
KONYA GİBİ BİRMİLYON İNSANIN YAŞADIGI BİR ŞEHRİN GAZ İHTİYACINI KARŞILAYAN GAZ NETİ 16,05,2011 GÜNÜ SAAT 17 41 0530...... TEL.2 KEZ ARADIM TEL BAKAN YOK
88.254.227.198
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA