• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu; "Bu millete küçük düşünmek yakışmaz"
24 Mayıs 2011 Salı 15:12

Davutoğlu; "Bu millete küçük düşünmek yakışmaz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'nın Çeltik ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'nın Çeltik ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Seçim otobüsüyle ilçeye gelen Bakan Davutoğlu, Kaymakamlığı ziyaretinin ardından ilçe meydanında düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı. Davutoğlu, Çeltik'in Konya ve Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Çeltik, özellikle tohumluk üretiminde önemli bir merkez. İnşallah buraya yapacağımız desteklerle Çeltik'i tohumculuk konusunda önemli bir yer haline getireceğiz. Biz de tarıma destek vermek için sıfır faizli kredi veriyoruz. Lütfen bunu kullanın. Ayrıca Çeltik, Yunak ve bu bölge milli birliğin ve kardeşliğin ne kadar güzel yaşandığının bir örneğidir. Sizlere bu güzel dayanışmanızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin büyük hedeflerinin olduğunu dile getiren Bakan Davutoğu, "Bu millete küçük düşünmek yakışmaz. Cumhuriyetin 100. yılında demokrasisi güçlenmiş ekonomisi en iyi ekonomiler arasına girmiş, lider ülke olmuş bir ülke hedefliyoruz. 2023'de her alanda lider olmuş bir ülkeye doğru ilerliyoruz. Bu ülke daha önce 70 sente muhtaç edilmişti. IMF kapılarında kredi dilenir hale getirilmişti. Şimdi ise 4 katına çıkmış bir Gayrisafi Milli Hasıla var. 3 katı artırılan ihracat ile güçlü bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"LİBYA'NIN BİRLİĞİ BİZİM SORUMLULUĞUMUZ"
Dünyada her saniye önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Davutoğlu, "Bölgemizde ne olursa olsun ilk tavır alan ve herkesin görüşüne başvurduğu ülke Türkiye oluyor. Dün Libyalılarla beraberdik. Çünkü Libya'nın da birliğini düşünmek bizim omuzlarımızda bir sorumluluk. Tüm komşu ülkelerin geleceğini düşünmek üzerimizde bir sorumluluktur. Tüm bölgelerde çalışırken hangi bölgeye gidersek gidelim 74 milyonun desteğini arkamızda hissederek büyük yürüyüşümüze devam edeceğiz. Türk'ün Türkiye'nin gücü karşısında aşamayacağımız engel yok. Bu birlik ve beraberliği ebediyete kadar sürdüreceğiz. Sadece ülke içinde değil tüm çevre bölgelerdeki kardeşlerimizde beraber yürüyeceğiz. Tarih tekrar birlikte yürüyüşümüze sahne olacak" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu vatandaşlara karanfil dağıttı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA