• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davalara örnek olacak...
22 Kasım 2013 Cuma 09:30

Davalara örnek olacak...

Mesaj polemiğinde ilk raund Fatih Terim'in oldu.
A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray'dan ayrılış sürecinde Başkan Ünal Aysal ile birbirlerine gönderdikleri mesajların Beyaz TV'de Rasim Ozan Kütahyalı tarafından canlı yayında okunması üzerine, Radyo Televizyon Üst Kurumu'na yaptığı şikayette haklı bulundu. RTÜK söz konusu mesajların alenen okunmasını “özel hayatın ihlali” olarak değerlendirerek Beyaz TV'ye bir aylık reklam gelirinin yüzde 1'i oranında para cezası kesti.
30 Eylül 2013 tarihinde Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol isimli spor programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Terim ile Aysal arasındaki cep telefonu mesajlarını tek tek okuması büyük tartışma yaratmış, deneyimli teknik adam hukuki işlem başlatacağını açıklamıştı.
RTÜK, adı geçen programın görüntülerini inceledikten sonra 6112 sayılı RTÜK yasasının 8. maddesinin 1. fıkrasının “ç” bendi gereği özel hayatın ihlal edildiği sonucuna vardı. RTÜK, moderatörlüğünü Ertem Şener'in yaptığı, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Özat'ın konuk olarak katıldığı Beyaz Futbol programında, Terim ile Aysal arasındaki mesajların ifşaa edilmesinin kabul edilebilir bir yayıncılık anlayışı olmadığının da altını çizdi.
Davalara örnek olacak
Fatih Terim'in RTÜK'den aldığı olumlu yanıtın halen devam etmekte olan ceza davalarına da örnek teşkil edeceği bildirildi. Söz konusu mesajları yayınlayan ve kullanan kişi ile kurumlara çeşitli davalar açan Terim'in RTÜK kararını avukatları aracılığı ile mahkemeye göndereceği de ifade edildi.
4 Eylül 2013 ile 19 Eylül 2013 tarihleri arasında Fatih Terim ile Ünal Aysal arasındaki mesaj trafiğinde, deneyimli teknik adamın Galatasaray kulübü başkanının bazı gönderilerine yanıt vermediği iddia edilmiş, ayrılış sürecinin de bu gerekçeyle başladığı iddia edilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA