• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Darısı Konya Gazeteciler Cemiyetinin başına
29 Haziran 2009 Pazartesi 14:09

Darısı Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin başına

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, üyelerinin tatil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlattı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, üyelerinin tatil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Menderes ilçesine bağlı Gümüldür beldesinde 12 rezidansın satın alındığını, tefrişatının yapıldığını ve hizmete konulduğunu belirterek, ''Üyelerimize rezidans ortamında tatil olanağı sunduk'' dedi.
 
Atilla Sertel, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa gazeteciler cemiyetleri arasında değişik bir uygulama başlattıklarını ve basın mensuplarına 1 hafta otel konforunda dinlenme imkanı sunduklarını söyledi. Site içinde bağımsız bölümler halinde olan razidanslarda her türlü ihtiyacın düşünüldüğünü, üyelerin sadece bavulunu alıp otele gelir gibi yazlıklara gelebileceğini belirten Sertel, şunları kaydetti: ''İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 12 adet rezidansı var. Başvuran ve öncelikle yazlığı olmayan üyelerimize tatil olanağı sunuyoruz. Site içinde bağımsız bölümde olan dairelerde her şey düşünüldü. 4-5 kişinin kalabileceği ortam yaratıldı. Mutfak malzemeleri ve her türlü beyaz eşya var. Üyelerimiz isterlerse sadece çarşaf ve yastık kılıflarını ve mayolarını alıp gelebilirler ve gönüllerince 1 hafta doya doya tatil yapabilirler.''
 
Atilla Sertel, söz konusu tatil imkanının İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerini kapsadığını, 1 haftalık tatil karşılığında sembolik olarak üyelerden 70 TL alındığını sözlerine ekledi. Uygulamanın örnek olacağını ifade eden Sertel, ayrıca üyelerinin çocuklarına burs ve ailelerine sağlık taraması imkanı sağladıklarını belirterek, ''Şimdi bir de tatil olanağı sağladık. Bize nasip oldu. Ben önceki yönetimde başkan yardımcısı idim, Başkanımız Erol Akıncılar zamanında satın aldık, tefrişatı şimdiki yönetim olarak yaptık. Üyelerimiz tatil yapmaya başladılar. Bütün üyelerimize rezidans ortamında tatil yaptıracağız.''
Atilla Sertel, rezidansta kalan üyelerin birbirleriyle kaynaşma imkanı da bulabileceğini, bu bakından da uygulamayı önemsediklerini, dostlukların gelişmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti. 

Atilla Sertel, yeni yönetim olarak gazeteci değişimi programını da uygulamaya koyacaklarını ve bu yıl yurt dışından 100 gazetecinin getirileceğini, yurt dışına da İzmirli 100 gazetecinin gönderileceğini söyledi. Yurt dışından gelen gazetecilerin de rezidansta kalmasının sağlanacağını anlatan Sertel, aynı anda 24 yabancı gazeteci ağırlayabileceklerini ve beş dönem halinde değişim programı uygulayabileceklerini ifade etti. Sertel, gazeteci değişim programının, İzmir gibi turistik bir kentin yurt dışında tanıtımına da katkı sağlayabileceğini, ayrıca İzmirli gazetecilerin de yurt dışındaki gazetecilik uygulamaları hakkında bilgi edinebileceğini dile getirdi. Sertel, Gümüldür'ün çok önemli bir turistik merkez olduğunu, hemen yakınında Kuşadası, Selçuk, Çeşme, Özdere gibi önemli merkezlerin bulunduğuna dikkati çekerek, gazetecilerin gündüz denize girip güneşlenme imkanı bulabileceğini, akşam da kısa bir yolculuktan sonra Kuşadası, Selçuk ve Çeşme'ye ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
İzmir Cemiyet Başkanını kutluyorum
Ahmet Mustafa Yılmazer
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanını ve yönetim kurulunu kutluyorum. Ekonomik sıkıntı içinde olan gazetecilere tatil olanağı sağlamak çok önemli. Ben ilk kez böyle bir olaya tanık oluyorum. Ayrıca gazetecileri yurt dışına göndermek de büyük proje. Başkan Sertel'i hiç bir şey üretmeyen cemiyet başkanlarına da örnek gösteririm. Saygılarımla.
94.121.178.175
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA