• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Darbe söylentileri iş dünyasını kötü etkiledi
25 Şubat 2010 Perşembe 12:42

Darbe söylentileri iş dünyasını kötü etkiledi

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım,Türkiyede yaşanan olayların iş dünyasını kötü etkilediğini söyledi.
ASKON Konya Şubesi Gülbahçe Restaurant’ta basın ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantı da gündemi değerlendiren ve ekonomik konular hakkında bilgiler veren ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, işadamları olarak krizden etkilendiklerini fakat 2010 yılından ümitli olduklarını söyledi.
 
Son günlerde Türkiye’de yaşanan olayların iş dünyasını kötü etkilediğinin altını çizen Yıldırım, “Yaşanan tutuklamalar, hukukçuların farklı şekillerde açıklamalar yapması iş dünyasında olumsuz sonuçlar yarattı. Önceki yıllar göz önünde bulundurulduğunda bu tür olayların çok acı tecrübelerini yaşadık. O yüzden herkesin tahammüllü ve sabırlı olması gerekir. Geçmişte hiçbir ordu mensubu tutuklanamıyordu. Madem demokratik bir ülkede yaşıyoruz o zaman demokrasinin herkese eşit olması gerekir. Suçu olan herkese cezası verilmelidir” dedi.
 
Son günlerde darbe söylentilerinin çok yaygınlaştığını ve Türkiye’de darbe olacağına inanmadığı kaydeden Yakup Yıldırım, “Eğer ki bir darbe olacak olursa, insanlar parayı piyasaya salmaz. İşadamları da artık yatırım yapmaz. Bu da ülkemizi çok büyük sıkıntılara sürükler. Bu sebepten dolayı herkes üstüne düşen görevi yapmalı, “ülkem adına ne yapsam güzel olur” sorusunu aklından çıkarmamalıdır. Halkımız da geçmişte darbe konusunda çok sıkıntı çektiği için bu tür girişimlere prim vereceğini de zannetmiyorum” diye konuştu.
 
Son yıllarda Konya sanayisinin büyük bir atağa geçtiğinden de bahseden Yıldırım, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ciddi şekilde ihracatların arttığını vurguladı.
 
Birçok ülke ile vize uygulamasının kalkmasının işadamları adına sevindirici olduğuna da dikkat çeken Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Vize almak gerçekten ciddi bir problem. Bazı ülkeler ile vizelerin kalkması bizim açımızdan çok önemli. Bir işadamı yılda iş görüşmesi için yılda 2-3 ülkeye gitme planı yapar. Vizelerin kalkması ile daha çok ülkeye gidecek ve iş bağlayacak. Bu ihracatta da ciddi artışlar sağlayacak. Bizde ASKON olarak önümüzdeki günlerde Libya’ya bir iş gezisi düzenlemeyi planlıyoruz. Bilindiği üzere Libya ile de vizeler kalktı. Müslüman bir ülkeyiz, coğrafi yönden büyük önemimiz var bu vize kaldırma çalışmalarını bütün Müslüman ülkelerine yaymalıyız. Avrupa’da böyle bir uygulama var, Müslüman ülkeleri arasında da olsun. Önümüzdeki sönmelerde kardeş kuruluşlar olan MÜSİAD, AKTİSAD, TUSKON gibi kurumlarla da birlikte bir çalışma yaparak, Konya sorunlarını bir dosya haline getireceğiz. Konya’nın lobi çalışmasında ön plana çıkmasını istiyoruz ve biz bunun öncüsü olacağız”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA