• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Darbe Komisyonu Başbakanı Dinleyecek
14 Kasım 2012 Çarşamba 15:58

Darbe Komisyonu Başbakan'ı Dinleyecek

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Başbakan Erdroğan'ı dinleyecek.
Kurulduğu günden buyana 307 saat çalışan TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, bugüne kadar 132 kişiyi dinledi.
TBMM Tutanak Başkanlığı’nın kayıtlarına göre; toplam 4 bin 242 sayfa tutanak tutuldu. 132 kişiyi dinlenilirken, 307 saat 27 dakika çalışıldı. Çalışma, 1960 darbesi ve 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi ile 28 Şubat ve 27 Nisan Bildirisi adı altında üç alt komisyonla yürütüldü.
Demirel-Özkök-Büyükanıt ve Ağar
Birçok kişiyi de Ankara dışında dinleyen Komisyon üyesi milletvekilleri, kamuoyunun yakından tanıdığı ve büyük ilgi gösterdiği isimlerin yanı sıra adı pek hatırlanmayan ancak ilgili oldukları dönemde hayli aktüel olan kişileri de dinledi. Komisyonun bilgisine başvurduğu kişiler arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Genelkurmay Başkanları’ndan emekli Orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da da bulunuyor.
Medya patronları ve gazeteciler dinlendi
Komisyon ayrıca medya patronları Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner, eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, gazeteciler Mustafa Karaalioğlu, Hüseyin Gülerce, Alaattin Kaya, Gülay Göktürk, Avni Özgürel, Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge, Zafer Mutlu ve Ahmet Hakan Coşkun’u da dinledi. Sadece Deniz Baykal, ‘içtüzüğe aykırı’ iddiasıyla toplantıyı terketti.
Çoğunlukla Ankara dışında çalışıldı
Komisyon, Yaşar Büyükanıt’ı Dolmabahçe’de, Hilmi Özkök’ü TBMM’de dinledi. Aydın Yenipazar Cezaevi’nde Mehmet Ağar’ı ziyaret eden Komisyon, 12 Eylül döneminin Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci etik’i de TSK özel Bakım Merkezi’nde dinledi. Komisyon, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’i ise Yeniköy’deki yalısında dinledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA