• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Daka ve iş adamları Vali Erolu ziyaret etti
09 Ocak 2014 Perşembe 16:14

Daka ve iş adamları Vali Erol'u ziyaret etti

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, iş adamlarından oluşan heyetle birlikte Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.
2014 Yılı Mali Destek Programını iş adamlarına tanıtmak üzerine Konya’ya gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştiren DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, iş adamlarından oluşan heyetle birlikte Vali Muammer Erol’u ziyaret etti.
Kalkınma ajansı olarak her yıl çıkardıkları bir mali destek programlarının olduğunu ifade eden DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, bölgenin yatırım imkanlarını bölge dışındaki yatırımcılara da tanıtımını yapmak istediklerini dile getirdi. Konya'nın ilk durakları olduğunu vurgulayan Demirci, “Birazda Mevlana’nın manevi desteğine ihtiyacımız vardı, onu da aldık. Bundan sonra İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi illerimize de bu tanıtımları yapacağız. Konya bizim ilk durağımızdı ve gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz” diye konuştu.
Van bölgesinin 6. bölge teşviğini tanıtmak amacıyla bütçelerinin yüksek tutulduğunu aktaran Demirci, “Bu programın 2 milyon lira kadar üst bir limiti var. Mart ayının 28’ine kadar başvuru süresi var. Konya'daki gördüğümüz ilgiden memnunuz. İnşallah bu konu sonuçlandırılır, yatırıma dönüştürülür. Konya ile Van arasında bir gönül köprüsünün bir yatırım köprüsüyle de desteklemiş oluruz” şeklinde konuştu.
 
"KALKINMA AJANSLARI CİDDİ KATKILAR ORTAYA KOYUYOR"
Konya Valisi Muammer Erol ise, Teşvikte 6. bölge olarak yatırım imkanlarının tanıtılmasına Konya’dan başlanılmasının Konyalılarla Vanlıların bugüne kadar olduğundan daha fazla yakın kol kola ve gönül gönüle olacaklarını söyledi.
Yapılan girişimlerin bir başlangıç olması adına yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Vali Erol, “İnşallah arzu ettiğiniz gibi Konya’dan yatırımcılarımız da bu imkanları gezi sayesinde farkına vardıklarını ve değerlendirmeyi düşünürler diye ümit ediyorum. Bu Konya’mız için de bir artı olacak demektir. Kalkınma ajansları bulundukları görev ve sorumluluk alanları içerisinde yer alan illerin potansiyellerini ve yatırımlarını harekete geçirme adına son yıllarda ciddi katkılar ortaya koyuyorlar. Oluşturulan imkanlarla verilen desteklerle harekete geçirilen yatırım kararları bir kenarda bekletilen sermayeler ve imkanlar işe, istihdama dönüşüyor. Bunu görmek de memleketimizin geleceği adına halkımızın huzuru ve refahı adına bizi bir kat daha ümitlendiriyor. Ben 2023 hedeflerine doğru da aslında üzerimize düşen sorumluluğun hakkını verme adına da bir şeylerin yapıldığını, yapılacağını da ortaya koymak gerekiyor. Kalkınma ajansların buna katkısı da büyük. Bundan sonra da daha da büyük olmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Erol, kendisinden önceki Konya Valisi şimdi ise Van Valisi olan Aydın Nezih Doğan’a da selamlarını ileterek, dualarını kendilerinden eksik etmemesi dileğinde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA