• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Daha üretken bir parlamento oluşacak
07 Nisan 2011 Perşembe 15:54

Daha üretken bir parlamento oluşacak

M.Emin Parlaktürk yakşalan genel seçimler öncesi partilerin son drumlarını değerlendirdi...
M.Emin Parlaktürk yakşalan genel seçimler öncesi partilerin son drumlarını değerlendirdi... İşte Parlaktürk'ün açıklamaları;
 
12 Haziranda Genel Seçime girecek adayların seçimi için son viraja girmiş bulunuyoruz. Tüm partilerin bu dönemde çok radikal kararlar alacakları gözüküyor. Ama bu kararlar, kendi tabanları ve oy bekledikleri seçmenler üzerinde ne kadar etkili olacak, yakında göreceğiz.

CHP
CHP, lider değişikliğiyle beraber oluşturduğu yeni havayla acaba bir seçim rüzgarı yakalayabilir miyim telaşındadır. Bunun için çok uçuk vaatlerde bulunuyor. Ancak, bu vaatlerin gerçekleştirilebilme ihtimali, kendi tabanında bile pek gerçekçi bulunmuyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye oy çekebilmek için Alevi kesimden ve Ergenekon sanıklarından medet umması, kendi partisi içinde bile rahatsızlığa sebep olmuştur. CHPnin PM’deki en etkili ismi Enver Aysever’in: “Ergenokon sanıklarından CHP'ye gelecek tek bir oy yoktur” demesi ve yine Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün "Parti mezhep partisi haline getirildi. Manisa'da birinci sıradaki aday dışında 9 tane Alevi aday var.” sözleri, bu rahatsızlığın kanıtlarıdır.

MHP
MHP’de de durum farklı değildir. Parti’nin geleneksel çizgisine aykırı olarak CHP ile aynı safta mücadele vermesi ve Ergenekon sanıklarını aday göstermesi parti içindeki ülkücü kadroları ciddi rahatsız etmektedir.

Aslında, Sayın Bahçeli’nin Ergenekoncuları aday göstermesi, sürpriz değildir!

Sürpriz olan, hayatı bunlarla mücadele içinde geçmiş ülkücülerin Bahçeli ve ekibine tahammül edip hala partide görevlerini sürdürmeleridir.

MHP, adaylarını kesinleştirdiğinde göreceğiz: Acaba, yeni dönemde de CHP çizgisinde ve Ergenekon destekli politikalarına devam mı edecek? Yoksa; milliyetçi, muhafazakâr, ülkücü kimliğine geri mi dönecek?

AK PARTİ
AK Parti’ye gelince;

Muhtemelen en radikal kararı Başbakan Erdoğan alacaktır.

Yol arkadaşlığı yaptığı milletvekillerinden belki de üçte ikisini aday listelerinde görmeyebiliriz.

Sayın Erdoğan; daha dinamik, cesur, üretken, çalışkan, halkıyla bütünleşmiş ve en önemlisi sadakatli yeni bir kadroyla çok önemli bir döneme hazırlanmak istiyor.

Bu dönem, pek çok şeyin önünü açacak olan yeni Anayasa’dan tutun da, Türkiye’ye özgü Başkanlık Sistemi’nin hayata geçirilmesine kadar çok önemli radikal kararların alınacağı bir dönem olacaktır.

Sayın Başbakan, artık kendi arkadaşlarının siyaseten açıklarını kapatmak, hatalarını göğüslemek ve gaflarına tahammül etmek durumuyla bir daha karşılaşmak istemiyor. Yan gelip yatan Milletvekilini hiç istemiyor.

Yeni dönemde, Parlamento’da ve Hükûmette, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gibi Başbakan’ın ağır yükünü hafifletecek ve başarısını katlayacak yeni davutoğullarına şiddetle ihtiyaç var.

Yeni oluşturulacak adaylar içinde bunları görebilecek miyiz?

Bunu için birkaç gün daha bekleyeceğiz.

Tüm partilerin alacağı radikal kararlar ve seçtikleri adaylar, inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA