• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Daha önce reddetmiş
30 Nisan 2015 Perşembe 09:05

Daha önce reddetmiş

HSYK’nın açığa aldığı Mustafa Başer’in, sulh ceza hakimlerinin reddi yönündeki talepleri daha önce kabul etmediği ortaya çıktı. Talebi Başer'in dışında 4 ayrı mahkeme de reddetmiş.

Paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan 63 şüpheliye korsan tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer'in, 'talimatsız' kalınca hukuku uyguladığı ortaya çıktı. Şubat ve martta sulh ceza hakimliklerinin reddi ve şüphelilerin tahliyelerini talep eden avukatların dilekçelerini inceleyen 26-32-46-68 ve 72. Asliye Ceza Mahkemelerinin tamamı, sözkonusu hukuksuz istekleri geri çevirdi. Mahkemeler buna gerekçe olarak ise 'reddi hakim kararını görüşme yetkilerinin olmadığını' ve 'bu talepleri ancak sulh ceza hakimliklerinin verebileceğini' belirtti. Aralarında korsan tahliye kararı veren 32. Asliye eski Hakimi Mustafa Başer'in de bulunduğu 5 farklı mahkeme kararına rağmen 29. Asliye'nin reddi hakim hükmü, yapılan 'paralel tahliye' operasyonunun planlı olduğunu ortaya koydu.
ATAYÜN'ÜN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Yetkisi olmadığı halde paralel soruşturma tutuklularını tahliye için korsan girişimde bulunan Mustafa Başer, yalnızca bir buçuk ay önce, 4 Mart'ta, şüpheli avukatlarının başvurularını reddetti. 'Casusluk' tutuklularından eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün avukatı Cemalettin Mutlu, ocak ayında nöbetçi 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ne o zaman altı tane olan sulh ceza hakiminin hepsi için reddi hakim talebinde bulundu. 48. Asliye, talebi değerlendirmesi için Başer'in 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Başer'in dosyayı tekrar iade ettiği 48 No'lu mahkeme ile 32 No'lu mahkeme arasında yetki karmaşası bir süre devam etti. Sonunda bu talebi Başer'in ele alması gerektiğine hükmedildi. Taleple ilgili karar veren Başer, sulh cezalara ilişkin reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Başer ile birlikte başka Asliye Ceza Mahkemeleri de buna ilişkin talepleri reddetti.
HAKİM BAŞKALAŞIM GEÇİRDİ
Bütün bunlara karşın 29. Asliye Ceza'nın eski hakimi Metin Özçelik, yetkisi olmamasına rağmen sulh ceza hakimliklerini tümden geçersiz kılma girişiminde bulundu. Bununla da yetinmeyen Özçelik, tahliye taleplerine ilişkin dosyayı 32. Asliye Ceza'ya sevk etti. Reddi hakim taleplerine daha önce ret kararı veren 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer ise adeta başkalaşım geçirerek paralel tutukluların tahliyesine hükmetti. Yaşanan kaosu ise çok geçmeden hem 10. Sulh Ceza hakimliği hem de infaz savcılığı önledi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA