• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dağcı savaş helikopteriyle kurtarıldı
01 Temmuz 2013 Pazartesi 09:22

Dağcı savaş helikopteriyle kurtarıldı

Hasan Dağına tırmanış yaptığı sırada düşerek yaralanan dağcı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) ekipleri tarafından bulunduğu yerden düzenlenen operasyonun ardından...
Hasan Dağı’na tırmanış yaptığı sırada düşerek yaralanan dağcı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) ekipleri tarafından bulunduğu yerden düzenlenen operasyonun ardından Cougar tipi savaş helikopteri ile kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, bir grup arkadaşıyla birlikte Hasan Dağı’na tırmanan Ataman Çeklemez (37), dağlık ve kayalık alanda dengesini kaybettikten sonra düşüp yaralandı. İhbar üzerine Aksaray Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaralı dağcının kurtarılması amacıyla 3. Ana Jet Üssü 135’inci MAK Filo Komutanlığı’na bilgi verdi. Yaralı dağcının kurtarılması amacıyla bölgeye içerisinde MAK timlerinin bulunduğu Cougar tipi savaş helikopteri sevk edildi. Yaralı dağcı, bölgenin dağlık ve kayalık olmasından dolayı helikopter yere inemeyince vinç çalışmasıyla bulunduğu yerden alındı. Gerçekleştirilen operasyonla kurtarılan yaralı dağcı, ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA