• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dağ başında sulu tarım
31 Ocak 2011 Pazartesi 11:22

Dağ başında sulu tarım

Konyanın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy beldesinde, bugüne kadar dağlık ve kıraç alanda olduğu için ekilip dikilemeyen ve değerlendirilemeyen araziler, sulu tarımın hizmetine giriyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy beldesinde, bugüne kadar dağlık ve kıraç alanda olduğu için ekilip dikilemeyen ve değerlendirilemeyen araziler, sulu tarımın hizmetine giriyor.

Adaköy Belediye Başkanı Nihat Ulu, Apsıngır mevkiindeki vatandaşlara ait tapulu alanların bundan sonra damla sulama sistemiyle sulanabilen tarım arazisi haline dönüştürüldüğünü bildirdi.

Adaköy Belediyesi olarak yaptıkları girişim üzerine Konya İl Özel İdaresi tarafından söz konusu bölgede damla sulama tesisi kurulması için çalışma başlatıldığını belirten Başkan Ulu, 2010 yılının Ağustos ayında projenin ihale edildiğini söyledi. Ardından tesisin kurulması için ihaleyi üstlenen firma tarafından çalışma başlatıldığını anlatan Ulu, Adaköy Belediyesi olarak da tesisin hayata geçeceği bölgedeki yolların ulaşıma açılarak kumlama çalışmasına başladıklarını söyledi. Kış mevsimi olmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini ve bitmek üzere olduğunu kaydeden Ulu, “Beldemizde atıl vaziyette bulunan 300 dekarlık alan, damla sulama tesisinin hizmete girmesiyle birlikte sulu tarıma hizmet vermeye başlayacak. Burada dağın dibine 110 ton su kapasiteli büyük bir havuz inşa edildi. Aşağı mevkide inşa edilen elektrik ve terfi hattı ise yukarıdaki havuza su kaynaklarımızdan su basacak. Havuza dolan sular arazilere kurulacak damla sulama sistemleri vasıtasıyla sulu tarımı bölgemizde başlatmış olacak. Burada tarım arazisi bulunan vatandaşlarımızın birçoğu çilek fidesi dikimi yaptı. Burada çilek yetiştiriciliğinin yanında, ağırlıklı olarak sebze ve meyve üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Projenin yaklaşık maliyeti 200 bin lira civarında. Kar kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projenin yüzde 99’luk bölümü tamamlandı. Alanlara damla sulama boruları ise arazi sahipleri tarafından döşenmeye başlandı” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA