• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cüzdanda 5 kredi kartı devri bitiyor
06 Haziran 2009 Cumartesi 09:06

Cüzdanda 5 kredi kartı devri bitiyor

Başbakanın açıkladığı kredi kartlarıyla ilgili düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Vatandaş 5 kart birden taşıyamayacak, cebindeki kart sayısı gelirine göre olacak.
Başbakan Erdoğan’ın, yeni teşvik sistemi için önceki gün düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklama ile gündeme gelen kredi kartlarında yapılacak düzenlemenin ayrıntıları netleşti. 
 
Kredi kartları ile ilgili yapılması öngörülen düzenlemeler ile vatandaşların cebinde beş kart birden taşımasının önüne geçilirken, kredi kartı iptalleri de kolaylaştırılıyor. Kredi kartları ile ilgili düzenlemelerin, BDDK tarafından hazırlanacak olan Kredi Kartları Yasası’nda değişiklik öngören bir yasa tasarısı ile yapılması kararlaştırıldı. Yeni hazırlanacak olan kredi kartları yasa tasarısı taslağı ile kredi kartları sistemine disiplin getirilmesi amaçlanıyor. Mevcut Kredi Kartları Yasası’nda yer alan, talep olmadan kredi kartı düzenlenmesi ve kredi kartı limitlerinin arttırılması gibi durumlarda, bankalara verilecek cezaların miktarı da arttırılacak. Yeni yasayla kredi kartlarının limitleri ve kredi kartlarının ücreti konusunda da bazı sınırlamalar getirilmesi planlanıyor.

BORÇ MECLİS’TE

Bundan sonraki süreçte bir kişinin cebinde beş kredi kartı ile dolaşmasına izin verilmeyecek. Bir kişinin sahip olacağı kredi kartı sayısı, geliri ile doğru orantılı olacak. Kredi kartları aidatları konusunda ise ayrı bir sözleşme yapılması düşünülüyor. Kredi kartları borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin hüküm ise taslakta yer almayacak. Ancak, bankalar tarafından da kabul edilmesi halinde, kart borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümler taslağa Meclis’te konulacak.

Kontörbank’a önlem alınacak
Küresel krizle birlikte artan kredi kartlarındaki takip oranının aşağıya çekilmesi ve rekor düzeyde oluşan kredi kartlarının nakit ihtiyacını karşılama aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Üzerinde çalışılan yeni getirilecek düzenlemelerle, kredi kartlarından nakit kullanımına sınırlama getirilecek. Ayrıca, kredi kartlarının tefecilik aracılığı ile kullanılmasını önlemek için de, kredi kartları ile mal satışı yapmış göstererek, tefecilik yapan işletmelere ağır cezalar getirilecek. Kamuoyunda kontörbank olarak bilinen kredi kartına nakit finansmanı sağlanan altın ve kontör satışları yapılamayacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA