• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cunta delirdi
28 Mart 2014 Cuma 09:21

Cunta delirdi

İhvan'ın direnişini kıramayan cunta, 528 İhvan üyesine idam cezası veren Minye Makemesi'ne İhvan Mürşidi Bedii'nin de aralarında yer aldığı 919 kişiyi daha sevketti. Af Örgütü kararı 'saçmalık' diye niteledi.

Mısır'da sivil iktidarı darbeyle ele geçiren General Abdülfettah El Sisi'nin halka yönelik şiddet politikası saçmalık sınırına ulaştı. Cunta mahkemeleri birer mitinge dönüşen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile İhvan liderlerinin direnişini kırmanın çarelerini arıyor. Geçen hafta düzmece iddialarla 20 dakikada 528 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesini idama mahkum eden Minye Ceza Mahkemesi'ne bu kez aralarında İhvan Mürşidi Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 919 kişi daha sevkedildi.

HEDEF SİNDİRMEK

Uluslararası Af Örgütü, cuntanın idam kararlarını ve son günlerdeki uygulamalarını 'grotesk' (absürd/saçmalık) diye niteledi. Mısır Başsavcısı Hişam Bereket'in talimatıyla Minye Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen sanıklar Rabia ve Nahda Meydanları'nın polis tarafından boşaltılmasının ardından şiddet eylemleri düzenlemek, adam öldürmek, adam öldürmeye teşvikle suçlanıyor.

DÜZMECE İDDİALAR

Savcılık, hazırladığı iddialarla sanıkları hedefinde terör ve anarşi çıkarmak olan illegal bir camaate üye olmakla suçluyor. Sanıklar ayrıca 6 kişiyi kasten öldürmek ve 15 kişinin de ölümüne sebep olmaktan yargılanacak. Minye Ceza Mahkemesi daha önce 529 İhvan taraftarının idamına karar vermişti.

Cunta lideri Sisi saçmalıyor

Uluslararası Af Örgütü, cunta lideri Abdülfettah el Sisi'nin talimatlarıyla Mısır mahkemelerinin Müslüman Kardeşler'in 528 üyesini idama mahkum ederek 'grotesk' bir karar aldığını açıkladı.

Af Örgütü, 'Karar, Mısır'ın adalet sisteminin yetersizliğini ve ayrımcı yapısını dünyanın gözleri önüne serdi. Sadece Mısır'da değil, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum olmadı. Uluslararası toplum Mısır konusunda sessiz kalarak lanetlendi. Karar bozulmalı' açıklamasında bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA