• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cüneyt Çakıra yasak geldi
26 Nisan 2012 Perşembe 14:20

Cüneyt Çakır'a yasak geldi

İspanyol basını, "Türk hakemler bir senfoni orkestrası yönetir gibi maçı yönettiler.
İspanyol basını, "Türk hakemler bir senfoni orkestrası yönetir gibi maçı yönettiler.

Cüneyt Çakır da usta bir şef gibiydi" yorumunda bulunurken, performansına 10 üzerinden 10 verdiler. İngilizler de Çakır'ın şu an Avrupa'nın en iyi 2. hakemi olduğunu belirttiler.
Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona - Chelsea maçını yöneten Cüneyt Çakır ve arkadaşlarına İspanyol ve İngiliz basını övgüler yağdırdı.
 
İspanyol medyası, "Türk hakemler bir senfoni orkestrası yönetir gibi maçı yönettiler. Cüneyt Çakır da bir şef gibiydi. Şampiyonlar Ligi uzun süredir böylesine ekip halinde çalışan bir hakem grubu görmedi. Tüm İspanyolların gönüllerini fethettiler" yorumlarında bulundu.
 
Karşılaşmayı yayımlayan İspanyol televizyonu yorumcuları, "Verilen tüm kararlarda yüzde yüz isabet sağladılar" dediler. Özellikle yan hakemlerimizin Çakır'ı maç boyunca uyardıklarını vurgulayan yorumcular, Chelsea kaptanı John Terry'nin Alexis'e yaptığı hareketi gören Bahattin Duran için "Aman Allah'ım ne göz var bu hakemde... O kargaşada ceza sahası içindeki darbeyi görüp orta hakemi uyardı" ifadelerini kullandılar.
İspanyollar'ın dünyaca ünlü spor gazetesi Marca ise Cüneyt Çakır'a 10 üzerinden 10 puan vererek, "Mükemmel hakem" yakıştırması yaptı. Gazete, uzun yıllardır 10 puanı hiçbir yerli ve yabancı hakeme vermediğini de hatırlatarak "Çakır tüm polemikli kararlarda tam isabet sağladı" diye yazdı. El Mundo Gazetesi de hakem heyetimize Marca gibi en yüksek not olan 10 puanı verdi. Gazete, "Çakır, Barcelona'nın attığı golü saymayarak, Drogba'nın Fabregas'a yaptığı penaltıyı çalarak, Terry'e kırmızı kart çıkararak bizden en büyük hakem ödülünü aldı" dedi.
Sport Gazetesi ise, "Çakır, Nou Camp'ı dolduran 100 bin futbolseverin gönlünü fethetti" başlığını atarak "El Turco, bizden pekiyi notunu aldı ve bunu da sonuna kadar hak etti" ifadelerini kullandı.
 
Ada da beğendi
 
Cüneyt Çakır'ın performansı İngilizler tarafından da beğeni topladı. Zorlu karşılaşmada Ada ekibinin deneyimli savunmacısı John Terry'ye kırmızı kart gösteren, Barcelona lehine penaltı çalan Türk hakem, Ada ekibinin aleyhine verdiği kararlara rağmen İngilizlerce başarılı bulundu.
 
Ülkenin emekli hakemlerinden Graham Poll, Daily Mail gazetesindeki köşesinde Cüneyt Çakır'ın yönetimini övgü. Terry'nin gereksiz bir kart görerek sorumsuzca davrandığını ifade eden Poll, "Çakır buradaki kararında haklıydı. Maçın genelinde de iyi bir yönetim sergiledi" dedi. Çakır öte yandan WorldReferee.com isimli internet sitesindeki genel sıralamada şu an Şampiyonlar Ligi'nde görev alan isimler arasında De Bleeckere'nin ardından en başarılı 2. hakem olarak gösterildi.
 
Collina'dan yasak
 
Barcelona-Chelsea maçındaki başarılı yönetimi ile Avrupa futbol kamuoyundan tam puan alan Cüneyt Çakır'a, röportaj yasağı geldi. UEFA Hakem Komitesi'nin başında bulunan eski İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın Çakır'ın yanısıra, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak diğer hakemlere de gazete ve televizyonlara röportaj vermemeleri konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi. Bu arada Çakır'ın eğitmenleri de önceki akşamki performanstan çok mutlu oldular. Maç sonrası hem Çakır'ı, hem de MHK'yi arayarak kutlayan eğitmenler, milli hakemimizin şu an Avrupa'nın en gözde isimlerinden biri olduğuna dikkat çektiler. (Milliyet)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA