• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanının kim olacağı belli
06 Nisan 2014 Pazar 21:10

"Cumhurbaşkanının kim olacağı belli"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Beyağaç, Kale ve Tavas ilçelerine giderek, seçimi kazanan başkanları kutladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye ilçe gezilerinde Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Avni Örki eşlik etti.

Tavas Belediyesi'nde konuşan Zeybekci, seçimden önce verdikleri her sözü yerine getirerek hizmetlerle ilçe ve köyleri ihya edeceklerini söyledi. Zeybekci, "Türkiye'de siyaset tıkanmışlık sorunu yaşıyor. Yeni bir anayasa, yeni bir sistem gerekiyor. Yeni sistemin adı başkanlık mı olur, çift parlamenterlik sistemi mi olur, tartışılmalıdır. Türkiye yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni siyasi sistem gerekiyor. Türkiye bunları tartışmalıdır" dedi.

"CUMHURBAŞKANININ İSMİNİ PARTİ BÜYÜKLERİMİZ AÇIKLAR"

Bakan Nihat Zeybekci, yerel seçimler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin fazla gündeme gelmediğini belirterek, "Millet, 30 Mart seçimlerinde işareti verdi. Cumhurbaşkanının kim olacağının işaretini de, cumhurbaşkanının adını da verdi bu millet. Cumhurbaşkanının kim olacağı net ve açık bir şekilde bellidir. Parti büyüklerimiz ismi açıklar" dedi.

Zeybekci, Ak Parti'de üç dönem tartışmasının olmasının doğal olduğunu da kaydederken, "Benim kişisel görüşüm, yapılan düzenlemenin geçerli olmasıdır. O günkü koşullar ortadan mı kalktı? Hayır. Hizmetin ve siyasetin yenilenmesi ile değişikliği destekliyorum. Ancak, 3 dönem uygulaması tartışılabilir" diye konuştu.

"YÜKSEK FAİZ MUTSUZLUK DEMEKTİR"

Konuşmasında faizlerin indirilmesi gerektiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yüksek faiz demek mutsuzluk demektir. Yüksek faiz üretim ve yatırımın yapılmaması anlamına gelir.Faiz oranları daha fazla büyüme, daha fazla istihdam, ihracat ve tüketim için aşağıya çekilmelidir. Bir an önce yeni düzenlemeye gidilmelidir" dedi.

Bakan Zeybekci, Tavas İlçesi'nden Ankara'ya gitmek üzere ayrıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA