• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı ve Başbakana çevre mektubu
14 Ocak 2015 Çarşamba 13:35

Cumhurbaşkanı ve Başbakana "çevre" mektubu

Konya'da düzenlenen Çocuk Çevre Çalıştayı'na katılan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye çevre sorunlarını içeren mektup yazdı.

Sürdürülebilir Çevre Derneği (SÜÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziya Gündüz, Konya Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 20 Kasım'da Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün desteğiyle Mevlana Kültür Merkezi'nde "Konya Çocuk ve Çevre Çalıştayı" düzenlediklerini belirtti.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde gerçekleştirdikleri bu çalıştayda, merkez ilçelerdeki okullardan 90 öğrencinin çevre sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili çalışma yaptığını ifade eden Gündüz, öğrencilerin bu önerilerinin daha sonra kitapçık haline getirildiğini aktardı.

Gündüz, öğrencilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer ilgililere çevreyle ilgili de mektup yazdıklarını dile getirerek, bu mektupların kitapçıkta yer aldığını dile getirdi.

Mektup ve kitapçıkların PTT aracılığıyla ulaştırılacağını vurgulayan Gündüz, "Mektupları kitapçıkla beraber PTT aracılığıyla göndereceğiz. Tesliminin de takipçisi olacağız. Çünkü, çocuklara öyle söz verdik" dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Necati Bey İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Kübra Şerife Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta, evlere geri dönüşüm poşetleri konulmasını istedi. Çöpe atılan camlar yüzünden ormanlarda yangın çıktığını belirten Avcı, "Camlar ormana girince sıcak havalarda orman yangınlarına neden oluyor. Ben bu olaya çok üzülüyorum. Benim isteğim ormanı kirletenlere ve cam atanlara ceza vermenizdir" ifadelerini kullandı.

- "Konya çölleşmektedir, yardım edin"

Meram Orgeneral Cemal Tural İlkokulundan 5. sınıf öğrencisi Ertuğrul Mete Ayva ise Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektupta, çölleşme ve erozyon riskine karşı Konya için yardım talep etti. Ayva, mektubunda; "Konya çölleşmektedir. Bu yüzden size Konya adına mektup yazdım. Konya'ya, çevre konusunda daha fazla yardımınızı beklerim. Türkiye'nin önemli bir yöneticisi olarak sizden yardım istedim" şeklindeki düşüncelerini dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA