• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı ile Başbakanı hayran bıraktı
06 Ekim 2010 Çarşamba 12:47

Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ı hayran bıraktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin açılış törenine, Cenk Arslan isimli öğrenci damgasını vurdu. Öğrenciler adına konuşan Türk
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin açılış törenine, Cenk Arslan isimli öğrenci damgasını vurdu. Öğrenciler adına konuşan Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cenk Arslan'ın espiri dolu konuşması Gül ve Erdoğan'ın beğenisini kazandı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin açılış törenine, Cenk Arslan isimli öğrenci damgasını vurdu. Şehir fırsatlarla dolu şeklinde konuşan Arslan, konuşmaya hazırlandığında, törende Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın da bulunacağından haberi olmadığını söyledi.
 
Facebook üzerinden ünversite açılışında bir öğrencinin konuşma yapacağının duyurulduğunu ve o anda konuşmayı yapmaya karar verdiğini söyleyen Arslan, Şehir Üniversitesi'nin tanıtım broşüründe 'Şehir Fırsatlarla Doludur' yazdığını hatırlattı. Arslan'ın "Bunu biliyordum ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı'na aynı anda hitap etme fırsatının karşıma bu kadar erken çıkacağını tahmin etmemiştim" espirisi salonu dolduranların alkışları ve kahkahalarıyla karşılandı.
 
Arslan, "Ama eğer bilseydim, Bursa'daki evimden kravat ve takım elbisemi getirirdim." dedi.
 
İşte o konuşma:
 

YOUTUBE ŞİKAYETİ
 
Konuşmaya çok daha iyi hazırlanabilmek için 'Youtube' dan daha önce üniversite açılışlarında yapılan öğrenci konuşmalarını izlemek istediğini fakat, siteye erişemediğini belirten Arslan,"Eğer konuşmamı beğenmezseniz bunda erişim yasağının çok büyük rolü var" diye konuştu. Arslan'ın bu sözleri de törene katılanların alkışlarını topladı.
 
ERDOĞAN: "KRAVATIMI VE CEKETİMİ ÇIKARACAKTIM"
 
Başbakan Erdoğan, Cenk Arslan'ın konuşmasını ilgi ile dinlediğini belirterek, özgüvenine hayran kaldığını söyledi. Erdoğan "O kadar özgüven ki ben de kravatımı, ceketimi çıkaracaktım. İşi o noktaya getirdi." diyerek espiri yaptı.
 
CUMHURBAŞKANI GÜL: CENK NEREDE
 
Açılışta öğrenciler adına konuşan Cenk Arslan'ın daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Gül ,"Burada 4 yıl geçtikten sonra mezun olurken kim bilir nasıl bir konuşma yapacak.Bir çok üniversitede, üniversite mezunu olan öğrenciler bu konuşmaları yapıyorlar. Burada değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum; işte öğrencileriniz... Demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla hem şanslısınız hem de biraz çok uğraşacaksınız herhalde. O sinyali de kendisi zaten burada konuşurken verdi" görüşünü dile getirdi.
 
CENK ARSLAN: SAYIN BAŞBAKAN YANINA ÇAĞIRDI
 
Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, konuşmaların ardından hatıra fotografı çektirilirken, Başbakan Erdoğan'ın kendisini çağırdığını, kendisine bu ne özgüven dediğini, kendisinin de Başbakan Eroğan'a 'Estağfurullah' diye karşılık verdiğini anlattı.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN KIZLARIYLA
 
Törene kızları Sümeyye ve Esra ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan, törenin sonunda kızlarını yanına alarak üniversitenin öğretim görevlileriyle bir süre sohbet ettiler.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA