• Konya4 °C

Erol Çimen

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cumhur İttifakı

17 Mayıs 2018 Perşembe 19:44

Kıymetli okurlarım; Size Cumhur İttifakı protokolunun tam metnini yazacağım.

         Cumhur İttifakı Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması ve gelecek beş yıl içinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir. Aynı anlayışla Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi  Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi bu ittifakın bir parçası konumundadır.

         Cumhur İttifakının 24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dır. Cumhur ittifakı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümet sistemine göre büyük bir seçmen desteği ile Cumhurbaşkanı seçilmesi için birlikte çalışacak, gayret gösterecektir.

         Cumhur ittifakı esasen 15 Temmuz 2016 da FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Zira 15 Temmuz 2016 ülkemiz için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur. 7 Ağustos 2016 da Yenikapı’da ortaya çıkan “Milli Mutabakat” 16 Nisan halkoylamasında milletimizin iradesiyle kabul edilen hükümet değişikliğiyle perçinlenerek “Mili şuura dönüşmüş 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı’ylada milli bekayı esas alan” ahlaki ve siyasi uzlaşma” ile somutlaşmıştır. ”Cumhur ittifakı” sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

         Cumhur ittifakı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Yenikapı’daki milli diriliş ruhu ile harekete geçmiş devleti ve millet iradesini tahkim eden bir Anayasa değişikliği neticesinde güçlü bir yönetim sistemi getirmiştir. Böylelikle Türkiye yeni bir siyasi sürece girmiştir ve bundan geriye dönüş olmayacaktır.

          Cumhur ittifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve siyasi hesaplar yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak  uluslar arası operasyonlara açık bir hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya karalıdır. Bu kararlılık ve işbirliği ile ittifakımız Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yaparak 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinin yanı sıra İ’la-yı  Kelimetullah  uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam Alemi’nin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını adım adım inşa edecektir.

         24 Haziran’da birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri Türkiye için hayati öneme haizdir. 24 Haziran seçimleri, bir taraftan Türkiye’yi hedef alan sistematik saldırılara karşı güçlü bir cevabın verileceği, diğer taraftan da ülkemizin ayağındaki prangaları söküp atacak, bu saldırıları kalıcı olarak ber taraf edecek ve Türkiye’yi parlak bir istikbale taşıyacak yeni hükümet sisteminin tam olarak yürürlüğe girecek seçimlerdir. İnanıyoruz ki 24 Haziranda milletimiz tercihini büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için yola çıkmış, şeffaf, bağımsız, kirli hesaplardan uzak, hasbi duygularla kurulmuş, Cumhur İttifakından yana kullanacaktır.

          Cumhur ittifakı’nın yolu açık Türkiye’nin ufku aydınlıktır. Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır.

          ALLAH Cumhur İttifakının yar ve yardımcısı olsun, yolunu açık etsin. Amin. Selam ve Dua İle             

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA