• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çözüme her zamankinden yakınız
15 Eylül 2009 Salı 09:19

'Çözüme her zamankinden yakınız '

Başbakan Erdoğan demokratik açılım konusunda kararlı olduklarını belirterek "Bedeli ne olursa olsun bu süreci nihayete erdirmek asli görevimizdir" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Birlik Projesi olarak nitelendirdikleri demokratik açılım konusunda kararlı olduklarını belirterek "Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz ancak altını çizerek ifade ediyorum, çözüme her zamankinden daha yakınız" dedi. Erdoğan, AK Parti Dışilişkiler Başkanlığı tarafından Ankara'da görevli büyükelçilere verilen iftar yemeğine katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin AB üyelik süreci, demokratik açılım ve medya özgürlüğü konularına değindi. Erdoğan şu mesajları verdi:

DEMOKRATİK AÇILIM: Çözüme yönelik umutlarımız her zamankinden fazla ve biz bu işi mutlaka çözmeliyiz diye inanıyorum. Yine söylüyorum; bedeli her ne olursa olsun, bizim partimiz bundan ne yönde etkilenirse etkilensin bu süreci nihayete erdirmek bizim asli görevimizdir. Gözü yaşlı annemizin hali, akan kanın durması bizim için her şeyden önemlidir. Türkiye'nin bu demokratik süreci tamamlaması, tüm bölgeleri yakından ilgilendiriyor. Ekonomisi güçlü Türkiye tüm dünya için kazanç olacak, denge unsuru olacak. AB de kazanacak. Ebediyen bu sorunlarla yaşayamayız.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ: Statükonun devamından çıkar sağlamaya alışmış kesimler süreci engellemek için her yola başvuruyor. Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Ancak çözüme ulaşmaya çok daha yakınız. Bize bedeli her ne olursa olsun bu milli birlik projesini tamama erdirme konusunda son derece kararlıyız. Geri adım atmayacağız. Taviz vermeyeceğiz.

AB ÇABAMIZ SÜRÜYOR: Türkiye'nin AB'ye yönelik stratejik hedef çabası sürüyor. Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik siyasi mülahazalar çerçevesinde açıklamalar yapması ve tavır ortaya koyması gelecek açısından endişe vericidir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA