• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çözüm süreci
16 Nisan 2013 Salı 11:31

Çözüm süreci

SÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın: "Çözüm süreci Cumhuriyet tarihinin en önemli politik atılımlarından biridir" -"Süreç olumsuz bile olsa her şeyin önceki durumdan daha iyi olacağını düşünüyorum"
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, çözüm sürecinin Cumhuriyet tarihinin en önemli politik atılımlarından biri olduğunu söyledi.
     Aydın,  yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin daha önce yapılması gerektiğini, gecikmiş bir sürecin işlediğini vurguladı.
     Bütün dünyada ayrılıkçı görüşler olduğunu, bunların karşılıklı görüşülerek çözülebildiğini belirten Aydın, insanların kafasında bir takım soru işaretleri olsa da toplumun bu süreci en iyi şekilde atlatması gerektiğini ifade etti.
     Süreçle birlikte ülkede ılımlı bir hava oluştuğuna dikkati çeken Prof. Dr. Aydın, insanların artık terör bölgesi diye adlandırılan yerlerde piknik yaptığını, aileleriyle gezebildiğini anlattı.
     Toplumun büyük bölümünün bu süreci benimsediğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
     "Süreç olumsuz bile olsa her şeyin önceki durumdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Artık toplum devletine güveniyor. Çözüm süreci Cumhuriyet tarihinin en önemli politik atılımlarından biridir. Toplumun bu süreçte sağ duyulu olması gerekiyor. Galeyana, kışkırtmalara karşı uyanık olmalıdır. Bu süreç bağımsız bir devlet kurmak anlamına gelmiyor. Ülkenin büyük bir sıkıntısı karşılıklı konuşularak çözülmeye çalışılıyor. İnsanlar bu durumun farkında olmalıdır. Halkla bağlantı kurulması, talepleri merkeze ulaştırması için Akil İnsanlar Heyeti oluşturuldu. Bu heyeti çok anlamlı buluyorum. Gayet isabetli bir şey olmuş." AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA