• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çöp toplama merkezi taşınsın
13 Ocak 2013 Pazar 15:00

'Çöp toplama merkezi taşınsın'

Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehir-Şamlar köyü yolu üzerinde bulunan çöp toplama merkezine dökülen katı atıkların Beyşehir Gölü Milli Parkı için...
Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehir-Şamlar köyü yolu üzerinde bulunan çöp toplama merkezine dökülen katı atıkların Beyşehir Gölü Milli Parkı için kirlilik tehdidi oluşturduğunu, merkezin buradan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Beyşehir ilçe merkezinin evsel atıklarının yıllardır döküldüğü çöp toplama merkezinin daha önce gösterilen tepkiler üzerine bölgeden kaldırılması yönünde girişimlerde bulunulduğunu ancak bu konuda bugüne kadar müspet bir netice elde edilemediğini belirten Tan, “Çevresi yeşil örtü ile kaplı olan çöp toplama merkezi, hem bölge için çevre tahribatı oluşturuyor, hem de yağan kar ve yağmur sularının çok yakınındaki Beyşehir Gölü’ne akarsular vasıtasıyla ulaştırması neticesinde kirlilik tehlikesi oluşturuyor. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ve kuş cenneti olarak da nitelendirilen Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın hangi yolla olursa olsun kirletilmesine karşıyız” dedi.
Beyşehir Gölü’nün aynı zamanda mutlak koruma havzası olduğunu ve ilçe halkının hem içme, hem de kullanma suyunu buradan temin ettiğini anımsatan Tan, “Beyşehir Gölü’nün bu kaynaklardan kirlenmemesi için bu çöp toplama merkezinin buradan kaldırılması gerekiyor. İlçe halkımız adına bir çağrıda bulunuyorum; Bu soruna kalıcı bir çözüm üretsinler, ya burayı kaldırsınlar ya da buradaki çöpleri en değerli kaynağımız olan su varlıklarımızı kirletmemesi için işlesinler, değerlendirsinler” şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA