• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çöp dağları içinde İstanbul devraldım
10 Ağustos 2010 Salı 13:39

'Çöp dağları içinde İstanbul devraldım'

'Bay Kemal'in babası bugün hayatta olsaydı...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyası kapsamında memleketi Rize’de düzenlenen mitingde konuşma yaptı:

“Biz hortumculara fırsat vermedik, çetelere fırsat vermedik. Biz ayrım yapmadan hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. CHP 27 Mayıs’çılara çanak tuttu. MHP neden CHP'nin ağzıyla konuşuyor? MHP'yi CHP'nin yedeğine koydular. CHP, MHP ve BDP ruh üçüzü oldular. MHP'yi CHP'nin destek kıtası haline getirdiler. Kendi içlerinde çıkan sesleri ‘zavallı’ olarak değerlendirdiler.

411 oyla geçen eğitim düzenlemesini AYM'ye götüren CHP şimdi de ‘ben çözerim’ diyor. Bay Kemal din istismarı yaptığımı söylüyor. Bay Kemal istismar nedir biliyor musun? İnanmadığın halde inanıyormuş gibi yapman istismardır. Senden önce de eski genel başkanının döneminde çarşaflı kadınlara rozet taktınız, sonra da bu kadınları otobüste tartakladınız. Samimi değildiniz

Burada beraber hareket etmemiz gerekmez mi? Burada iptal edilen milletin iradesi değil miydi? Başörtüyle ilgili düzenlemeye destek veren MHP'lilerin iradesi değil miydi? CHP'nin statükocu haline katılmak MHP'ye yakışıyor mu? MHP'yi destekleyen kardeşlerim olanları çok iyi görüyor. 27 Mayıs'ta CHP'nin üstlendiği rolü MHP yönetimi üstleniyor.

Beni yüce divana göndereceklermiş. Bay Kemal ne diyorsa Bay Bahçeli de onu söylüyor. Bay Kemal'in babası hayatta olsaydı acaba din istismarı yapan oğluna ne derdi? ‘Evladım CHP'ye genel başkan olmuşsun amma...’ Burası çok önemli. Benim maaşımı anlatıyor. Bay Kemal senin maaşın ne? İkimiz de aynı maaşı alıyoruz. Sen memur emeklisisin, ben işçi emeklisiyim. Milleti aldatmaya gerek var mı? Benim Başbakan olmam sebebiyle aldığım para ne biliyor musunuz? Bir milletvekili maaşım, bir de emekli maaşım. Benim abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun.

Ayağına yırtık ayakkabı giyerek halkın duygularını istismar etme. Bunlar komünist politikalar.

Ben belediye başkanlığını CHP'den aldım. Hava kirliliği, su konusunu çözdük. Çöp dağları içinde bir İstanbul devraldım, tertemiz bir İstanbul bıraktım. Suyu olmayan bir İstanbul vardı. Küvetlere su dolduruyorduk. O zamanlar su satılan yerler açılmıştı. Ve şu anda nasıl bakın? Haliç kokudan geçilmiyordu. O Haliç'i tertemiz hale getirdik. Haliç kıyılarında dünyaca ünlü kongre merkezleri inşa ettik. Sen hangi yüzle bizi yolsuzlukla nitelendiriyorsun? Bunları hangi imkanlarla yaptık? Başka iktidarlar vardı, buna rağmen yaptık. Sütü bozukların oluşturduğu iktidar değildi bizim iktidarımız. Hortumculara, çetelere fırsat vermedik. Şimdi de 73 milyona yapıyoruz. Herkese hakkını veriyoruz. Böyle bir idareyi kimse görmedi. Biz bunları yaptık. 'Her şey Türkiye için' dedik.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA