• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çok daha güzel günler göreceğiz
10 Mayıs 2013 Cuma 09:27

'Çok daha güzel günler göreceğiz'

Başbakan Yardımcısı Arınç, terör örgütü üyelerinin ülke dışına çekilmesine ilişkin, "Gidiyorlarsa, buna bizim sevinmemiz gerekmez mi?" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Üniversitesi'nin Rumelifeneri'ndeki yerleşkesinde bir araya geldiği öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Arınç, terörün 35 yıldan bu yana Türkiye'nin acısı olduğunu belirterek, 4 aydır Türkiye'de karakolların basılmadığını, şehit cenazeleri gelmediğini, sokakta bombaların patlamadığını, karnında çocuğuyla Batmanlı kadınların can vermediğini anlattı.
Şehit cenazelerine katıldığını ifade eden Arınç, hiçbir şehit cenazesinde "Benim oğlum şehit oldu, bütün gençler şehit olsun", eli, ayağı kopmuş, gözü çıkmış hiçbir gaziden "Madem ki benim gözüm çıktı, elim koptu, kolum kırıldı, herkesin gözü çıksın, herkes bir tarafından eksik olsun" ifadelerini duymadığını aktardı.
Arınç, kendisine, "Bunu yapanların cezasını verin", "Öyle bir çözüm bulun ki bundan sonra kimse ağlamasın" denildiğini vurguladı.
"Çok daha güzel günler göreceğiz, güneşli, güzel günler"
Bülent Arınç, "örgütün eylem yapmaması" ve "Türkiye'deki silahlı unsurların yurt dışına çıkması" talepleri olduğunu belirterek, "Şimdi o başladı veya başlıyor. Bir sürecin sonlanması bizim için önemlidir. Çok nazik bir işin içindeyiz. Nerede kopacağını bilemediğimiz, nerede tersine döneceğini tahmin edemeyeceğimiz bir noktadayız. İyi niyetle yola çıktık. Örgütün silah bırakması, buradan gitmesi bizim için önemlidir" dedi.
Habur'da 2009'da çok büyük terslikler yaşandığını, çok büyük terbiyesizlikler yapıldığını ancak gelinen noktada büyük oranda halk desteği alındığını söyleyen Arınç, "Türkiye'de herkes huzur hissetmeye başlamışsa, Cudi dağlarına artık piknik yapmaya gidenler oluyorsa, Munzur kenarlarında insanlar daha özgür yaşadıklarını hissedebiliyorlarsa, Hakkari'nin sokakları adeta bir bahar havası yaşıyorsa, sadece İstanbul'da, İzmir'de, Bursa'da değil, her yerde bu huzurdan dolayı bir sevinç meydana çıkmışsa, buna sevinmemiz lazım. Kötü bir şey yapmıyoruz ki. Yine güvenlik güçlerimiz işlerinin, görevlerinin başında. Yine eylem yapmaya kalkarlarsa, önce önlemeyi sonra da hesabını sormayı kendilerine vazife biliyorlar."
'Niçin eylem yapmıyorsunuz?' diye onlara kızacak halimiz mi var? 'Niye gidiyorsunuz, daha karpuz kesecektik' deme imkanımız mı var? diye konuşan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gidiyorlarsa, buna bizim sevinmemiz gerekmez mi? Şehitlerimizin yasını tutalım ama her gün bunları söyleyerek alacağımız hiçbir nokta yok. Özgür, birlikte, kaynaşmış bir ülke olarak, etnik farklılıkların bir zenginlik olduğu, bin yıldan beri bu topraklarda birlikte yaşadığımızın bilincine varacaksak, bundan sonra silahlara veda edilecekse, 'Silahlar sussun, artık siyaset, fikirler konuşsun' diyen bir adama, 'Sen böyle deme, eylemlere devam diye talimat ver' diyecek halimiz mi var? Geldiğimiz nokta, iyi bir nokta. Çok daha güzel günler göreceğiz, güneşli, güzel günler."
"Türkiye'de iki sınıf var, ikisi de kötü"
Bir soru üzerine Arınç, "Mustafa Kemal Atatürk, niye bize rahatsızlık versin? Bu, peşin bir ön yargıdır. Ön yargıyı çözmek de atomu parçalamaktan daha zor. 'Atatürk'ü peygamberleştirelim, ondan her konuda bahsedelim, her ağzımızı açışımızda mutlaka Atatürk'ten başlayalım'... Böyle bir tabulaşmayı da kabul etmem doğrusu. Büyük bir lider, Türkiye'nin milli mücadelesinde başarıya ulaşmış, devrimleriyle Türkiye'de bir dönüşüm sağlamış bir insan. Ben, ona bırakın hakaret etmeyi, ona saygı duymazsam, kendime yazık etmiş olurum. Ben, bazılarının yaptığı gibi sahtekarlık yapıp, Atatürk'ten geçinenler sınıfından değilim. Türkiye'de iki sınıf var, ikisi de kötü; Atatürkçü geçinenler, Atatürk'ten geçinenler. Benim ikisine de ihtiyacım yok. Yeri ve zamanı geldiğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar büyük, ne kadar önemli, Türkiye için ne büyük bir şahsiyet olduğunu söyleyen, bundan gurur duyan bir insanım ama bunun ticaretini yapacak değilim" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA