• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukluk arkadaşını bakın niye öldürmüş!
12 Mart 2016 Cumartesi 10:40

Çocukluk arkadaşını bakın niye öldürmüş!

Konya’da 4 gün önce yol ortasında bıçaklanarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden kişinin katil zanlısı, araçta yanında bulunan en yakın arkadaşı çıktı.

Cinayet gecesi aşırı alkollü olan iki arkadaştan katil zanlısının, babasının otomobilini duvara çarptığı için çıkan tartışma sonunda onlarca bıçak darbesiyle arkadaşını öldürdüğü ortaya çıktı.
Olay, 8 Mart 2016 tarihinde 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Lalebahçe Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Seyit Ali Efe’nin (30) yol üzerinde bıçaklandığı ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri ve polis sevk edilmiş, ağır yaralı olarak Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Seyit Ali Efe, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

ELİNDEKİ ÇAMUR İZLERİ YAKALATTI
Olay esnasında yanında bulunan çocukluk arkadaşı 2 çocuk babası Ali Y. (30) polise verdiği ilk ifadede, otomobille seyir halindeyken tanımadığı şahıslarla tartıştıklarını ve arkadaşının bu şahıslar tarafından bıçaklandığını öne sürmüştü. Araştırmasını derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay günü hastanede ellerinde çamur izleri gördüğü Ali Y.’nin suç aleti bıçağı bir yerlere gömmüş olabileceği şüphesiyle şahsı sorguya alınca gerçekler gün yüzüne çıktı.

“KAÇ KERE BIÇAKLADIM HATIRLAMIYORUM”
Katil zanlısı Ali Y., olay gecesi babasının otomobilini aldığını ve çocukluk arkadaşı Seyit Ali Efe ile gezdiklerini anlatarak, “Eski Sanayi bölgesinde drift yaparken tanımadığımız üç kişinin otomobiline hafifçe çarptık. Bu yüzden aramızda küçük çaplı tartışma oldu. Tartışma büyümeden oradan ayrıldık. Seyit Ali ile evlere ayrıldık. Gecenin ilerleyen saatlerinde Seyit Ali ile tekrar buluştuk. Arabada alkol aldıktan sonra ben arka koltukta sızmışım. Gözümü açtığımda Seyit Ali’nin arabayı duvara vurduğunu görünce sinirlendim ve tartıştık. Arabadaki bıçağı eline alarak beni yaraladı. Ben de bıçağı elinden alıp onu bıçakladım. Kaç kere bıçakladım hatırlamıyorum. Daha sonra bıçağı duvarına çarptığımız evin boş olduğunu görünce arka bahçesine gömdüm” dediği öğrenildi.
Polis, zanlının sorguda gerçekleri anlatmasının ardından suç aleti bıçağı gömülü olduğu yerden çıkardı.

DAHA 2 AY ÖNCE CİNAYETTEN CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ
Öte yandan çocukluk arkadaşını bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Ali Y.’nin 19 yaşındayken Konya’da 2005 yılında Yunus Emre Zıvalak’ın kız meselesi yüzünden Sedat D. tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandığı ve cezaevinden geçtiğimiz Ocak ayında çıktığı öğrenildi.
Ali Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA