• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların yüzü güldü
23 Haziran 2016 Perşembe 11:41

Çocukların yüzü güldü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi ve Çocuk Acil Sevisinde tedavi gören çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Hastalığın tedavisinde moralin önemi bilindiğinden çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri için hediyeler armağan edip, özel yapılan yiyeceklerden ikram edildiğini belirten Hemşire Famila Polat, her sene çeşitli dönemlerde bu etkinlikleri sürdürdüklerini kaydetti. Özellikle Ramazan ayında bu tarz organizasyonları sık yaptıklarını belirten Polat, “Bu çocuklarla beraber olup, bir an olsun yüzlerinin güldüğünü görebilmek bizi çok mutlu ediyor. Çok duygulanıyoruz, onları ve aileleri mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.
Emeği geçen hocalara, hemşirelere ve diğer çalışanlara teşekkür eden Polat, bunun devamının gelmesinin kendilerini de ayrıca mutlu edeceğinin altını çizdi.
Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Odabaşı ise çocukları sevindirmek kadar güzel hiçbir şey olmadığını söyledi. Hasta çocukları sevindirmenin, onları mutlu kılmanın, iyileşmesinde çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Odabaşı, “Şu olay harika bir şey. Çocuğun psikolojisi için çok önemli. Psikolojik iyileşme, insanın direnç sistemini uyarır ve doğrudan iyi olursunuz. Çocukları neşelendirebildiğimiz sürece iyiliklerine katkıda bulunuruz” ifadelerini kullandı.
Çocuklara hemşireler tarafından hediyeleri verilirken aileler de çocuklarının mutluluklarına eşlik etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA