• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların üçte biri cepli
29 Haziran 2010 Salı 16:57

Çocukların üçte biri cepli

İlköğretim 7 ve 8'inci sınıflarda okuyan çocukların yüzde 34'ünün cep telefonu kullandığı ortay çıktı

Antalya'nın Pınarlı bölgesindeki ilköğretim okullarında yapılan anket çalışmasında, öğrenci ve öğretmenlere, cep telefonu kullanımı, telefonun zararının bilinip bilinmediği ve alınması gereken tedbirlere ilişkin soruların yöneltildi.
Anket sonuçlarına göre, 13 ve 14 yaşlarındaki ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin hepsi kendisine cep telefonu alınmasını istiyor, yüzde 34'ü ise kullanıyor.
Cep telefonu olan çocukların yüzde 50'sinin ailesinde bir veya iki, yüzde 40'ının ailesinde ise 3 veya 4 cep telefonu bulunuyor.
Çocukların yüzde 70'i cep telefonlarının zararlarını biliyor. Çocukların yüzde 34'ü cep telefonu ile günde 11 dakikadan fazla konuşuyor. Yüzde 85'i telefonlarını pantolon ceplerinde taşırken, yüzde 68'i gece telefonu kapatmıyor, yastık altında açık olarak saklıyor.

ÖĞRETMENLER ZARARLI DİYOR AMA
Yüzde 90'ı cep telefonu kullanan öğretmenlere, 'Çocukların cep telefonu ile konuşmasında sakınca var mı?' diye sorulduğunda ise, yüzde 95'i 'evet' yanıtını verdi. 
Öğretmenlere 'Çocuğunuzda cep telefonu var mı?' diye sorulduğunda da, yüzde 25'i çocuğunda cep telefonu bulunduğunu bildirdi.  
Öğretmenlerin yüzde 61'i 'Öğrencilere cep telefonu hakkında eğitim veriyor musunuz?' sorusuna 'evet' yanıtını verirken, bu eğitimi veren öğretmenlerin büyük bölümü kadın öğretmenlerden oluştu.

PROF. DR. DEDEOĞLU'NUN DEĞERLENDİRMESİ
İnsanların cep telefonları konusunda fazla bilgi sahibi olmadıklarına işaret eden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, bu nedenle karaciğer, akciğer, kalp, her türlü kanser hastalıklarını cep telefonları ve baz istasyonlarına bağlayanlar olduğunu söyledi. 
Dedeoğlu, şirketlerin, kimseden izin alınmadan, bilgi vermeden baz istasyonlarını insanların yoğun yaşadığı yerlere kurduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Baz istasyonları cep telefonlarına göre daha az elektromanyetik dalga yayarlar ama sürekli yayar.  Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve hamileler cep telefonundan daha fazla etkileniyor. Bu nedenle bu riskli grup, cep telefonlarından mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Cep telefonları ile ne kadar az konuşursak o kadar az etkileniriz. Cep telefonları ile kulaklıkla konuşulmalı, gece kapatılmalı, belde taşınmamalı, telefon ilk açıldığında kulaktan uzak tutulmalıdır.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA