• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların sırtına yük bindirmeyin
03 Eylül 2019 Salı 15:48

Çocukların sırtına yük bindirmeyin

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala okul alışverişlerinde hareketlilik başladı. Okul ihtiyaçlarının olmazsa olmazından bir tanesi de sırt çantası. Doğru çanta nasıl olur? Veliler, çocuklarına sırt çantası alırken nelere dikkat e

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala okul alışverişlerinde hareketlilik başladı. Okul ihtiyaçlarının olmazsa olmazından bir tanesi de sırt çantası. Doğru çanta nasıl olur? Veliler, çocuklarına sırt çantası alırken nelere dikkat etmeli? Gezdo Çanta Mağaza Müdürü Ali Ustaoğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu

cocuklarin-sirtina-ali-ustaoglu.jpg

Okulların açılmasına az bir zaman kala okul ihtiyaçlarından biri olan sırt çantası alışverişinde hareketlilik başladı. Çocukların sağlığı açısından önem arz eden doğru sırt çantası seçiminde velilere büyük iş düşüyor. Gezdo Çanta Mağaza Müdürü Ali Ustaoğlu, doğru çanta seçiminin, çocukların sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.  Bir takım rahatsızlıkların önüne geçmek için çocukların ağır çantalar kullanılmasının önlenmesi gerektiğine vurgu yapan Ustaoğlu, “İdeal sırt çantası çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemeli. Çocuklarının kendinden büyük bir çantası olmasını istemiyorlarsa, çantayı çocuğun boy-kilo dengesine bakarak seçmeliler. Çocuk okula gitmeden önce veliler çantayı kaldırıp ağır olup olmadığına bakmalı ve çanta almadan önce de kendi boş ağırlığı hafif olan çantalar tercih edilmeli” dedi.

cocuklarin-sirtina-1.jpg

 “ORTAPEDİK ÇANTALAR TERCİH EDİLSİN”

Sağlıklı bir çantanın sırt kısmının ortopedik şeklinde olması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, “ Omuz askılarının daha yumuşak olması ve çocuğu yormaması lazım. Sert omuz askıları boyun ve sırtımızdaki bağ dokularına zarar verebilir. Unutmayın ki, ağır ve yanlış taşınan çantalar en çok sırt bölgemizi etkiler. Son zamanlarda okul çağındaki çocuklarda daha çok görülmeye başlayan skolyoz (omurga eğriliği) hastalığının en büyük sebebi de şüphesiz sırt çantaları. O yüzden veliler, çocuklarına sırt çantası alırken bunlara dikkat etmelerinde fayda var” şeklinde konuştu. 

‘YERLİ ÇANTA DAHA GÜVENİLİR OLUYOR’

Yerli çantaların daha kontrollü ürünler olduğuna dikkat çeken Ustaoğlu, “Biz daha çok kendi firmamız adına yerli imalatı tercih ediyoruz. Çünkü en azından ürünlerin hem kalitesi hem de kanserojen madde içermemesi konusunda daha güvenilir oluyor.  Biz velilerin, kaliteye önem vermelerini istiyoruz, çünkü kaliteli ürün her zaman sağlıklı ve güvenli oluyor” ifadelerini kullandı.

cocuklarin-sirtina-6.jpg

 Devletin gümrük vergilerini artırdığını o yüzden ithal sırt çantaların fiyatlarının yüksek olduğunun bilgisini veren Ustaoğlu, “Eğer aldıkları çanta ithal ve ucuzsa bilin ki; o kaçak maldır ve o yüzden dikkat edilmesi gerekir. Bundan 2 yıl önce gümrük vergisi düşük olduğu için biz de getirip satıyorduk. Güvendiğimiz firmalardan alıp makul fiyatlara satabiliyorduk ama şuanda yerli imalatı artırabilmek için gümrük vergisi haddinden fazla yükseldi. Hükümetin aldığı bu karar bir bakıma biz imalatçılar için iyi oldu” diye aktardı.

SIRT ÇANTASI FİYATLARI

Okul sırt çantaları hakkında bilgi veren Ustaoğlu, şunları aktardı: Şuanda okul çantalarında fiyatlarımız 30 liradan başlıyor, 160 liraya kadar çıkıyor. Anaokulu çantaları da 35 ve 60 liralık çanta olarak iki grup bulunduruyoruz. Bunun karakterlisi var, düz olanı var, nakışlısı var. Farklı farklı kaliteli gruplarımız var. Geçen seneye göre yüzde 10, yüzde 20 artış yaşandı. 30 liralık bir ürünü 40 liraya alınıyor şimdi. O da tabi piyasaların durumundan dolayı kârımız düştü ama alım gücümüz arttı. Devamlı gelen müşterimiz diyor ki; ‘geçen sene ben bunu 10 lira aşağıya aldım.’ İster istemez o aradaki farkı biz kârımızdan ödün vererek kapatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu

‘SINIRSIZ TAMİR GARANTİMİZ VAR’

Firma olarak müşterilerine sınırsız tamir garantisi verdiklerini ifade eden Ustaoğlu, “Bizim Konya’da üretim atölyemiz var o yüzden kendi imalatımız olan ürünleri de satıyoruz. Okul çantalarını ne kadar kaliteli alsan da kitaplar çok ağır. Çantaları, temiz kullanan 1 ya da 2 yıl kullanıyor ama hor kullanıldığı zaman kısa sürede deforme olabiliyor. Biz de her şekilde gelip tamir yaptırabilirler. Bizim imalatımızın olmasından dolayı rahatlıkla bunu karşılayabiliyoruz. Üründen kaynaklı bir sıkıntı varsı iade yapıyoruz ama kişiden kaynaklı ise bir şey yapamıyoruz” diye vurguladı.

‘KALİTEYİ UCUZA SATIYORUZ’

Son olarak velileri tavsiyelerde bulunan Ustaoğlu, “Benim velilere tavsiyem son güne kalmasınlar. Çeşit ve kalite ister istemez eleniyor. Son günlerde ürün bulmakta sıkıntı yaşayabiliyorlar. Biz piyasadan uygun satıyoruz. Biz olabildiğince kaliteyi ucuza satmaya çalışıyoruz. Ucuzu, ucuza zaten herkes satıyor. Bu da bizim kendi firmamızın aldığı bir karardır. Hem diğer ürünler olsun, hem okul sezonu olsun kaliteyi ucuza vermek için gayret ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA