• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların Hızlı Tren keyfi
23 Eylül 2011 Cuma 18:20

Çocukların Hızlı Tren keyfi

TCDD Genel Müdürlüğü, 155 engelli ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünün koruması altındaki 155 çocuğu, Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya götürdü.
TCDD Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 155. yıl dönümü dolayısıyla 155 engelli ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünün koruması altındaki 155 çocuğu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'ya götürdü.
Ankara Garı'nda büyük ve heyecan ve neşeyle trene binen çocuklar ve engelliler kendileri için belirlenen yerlere oturdu. Sevinçleri ve heyecanları yüzlerine yansıyan gruptakilerin büyük çoğunluğu, trene ilk kez bindiğini söyledi.

Bedensel engelli Orkun, YHT'nin çok konforlu ve hızlı olduğunu belirterek, ''Devamlı kilometreye bakıyorum, değişik bir duygu... Genelde hep otomobilimle seyahat ederim. Trene binmem çok kolay oldu rampa vardı bu sürekli olacaksa tren çok daha konforlu'' dedi.

Bir engelli annesi trenin engelliler için ücretsiz olmasını istedi. Anne ''Engelli çocuğumla yollarda perişan oluyoruz. Çocuğumdan yüzde elli ücret alıyorlar, benden tam. Biz zaten onunla biriz. Sayın bakanımız Binali beyden, Başbakanımızdan eğer imkan varsa trenin engelliler için ücretsiz olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Görme engelli Soner de kendilerini Ankara'dan Konya'ya getiren TCDD'ye teşekkür ederek, ''Çok büyük mutluluk oldu. Çalışmaların devamını istiyoruz'' dedi.

12 yaşındaki zihinsel engelli Merve de daha önce trene bindiğini belirterek,  ''Annemle binmiştik, ama böyle hızlı değildi. Mutluyum'' diye konuştu.

Bedensel engelli bir başka vatandaş ise daha önce hızlı trene hiç binmediğini belirterek ''Önceden de trenle seyahat ediyordum, ama hızlı tren çok daha rahat'' dedi

Yaklaşık bir buçuk saatlik yolculuğun ardından Konya Garı'na gelen YHT yolcularını, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı karşıladı. Yolcular, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Mevlana Kültür Merkezi'ne getirildi.

Kafileye başkanlık eden Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar, TCDD'nin 155 kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Konya'ya geldiklerini belirtti.

Çınar, Konya'da Mevlana'yı ziyaret edip, kimsesiz çocukların ve engellilerin gönüllerini hoş tutarak Ankara'ya döneceklerini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA