• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukları bu işe alet etmeyin
20 Eylül 2010 Pazartesi 09:29

'Çocukları bu işe alet etmeyin'

Gül, Birleşmiş Milletler'de yarın başlayacak temasları öncesinde New York Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bölgedeki bütün vatandaşlarımıza buradan seslenmek isterim. (Okul boykotu konusunda) Çocuklarının bu işlere alet olmasına fırsat vermesinler. Çocukların geleceğini parlak yapalım diye uğraşırken onları bu tip şeylere eğer alet ederlerse, onlara en büyük kötülüğü yaparlar" dedi.

Gül, Birleşmiş Milletler'de yarın başlayacak temasları öncesinde New York Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, 5 günlük okul boykotu kararının hatırlatılması üzerine, "Türkiye'nin bu konulardan uzaklaşması, kurtulması lazım, bizler için hayatidir bu. Terörden, vatandaşlarımız, hepimiz çok çekmekteyiz" diye konuştu.

Terörün, hiçbir konuyu hiçbir yere götüremeyeceğini belirten Gül, "Hiçbir devlet 'terör beni mecbur etti de şunu yaptım' demez. Herkesin şunu bilmesi lazım. Türkiye zaten demokratik standartlarını yükseltme konusunda iradesi açık olan bir ülke. Türkiye'de uzun süredir çok köklü reformlar yapılıyor. 2 sene, 5 sene, 15 sene önce Türkiye'nin tabusu olan, dokunulmaz, konuşulamaz olan konular konuşuluyor, hallediliyor ve çok önemli mesafeler alınıyor. Bunlar hayatımızın konusu olmaktan çıkıyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer Türkiye'de terör olmasaydı, Avrupa Birliği ile bütünleşmeyi bir devlet stratejisi yapmış olan bir ülke, bugün demokratik standartlar açısından çok daha ileride olurdu ve birçok şikayetler, birçok problemler, bölgemizle ilgili, bunlar zaten kendiliğinden çözülürdü, bu kadar kan akmasaydı ve bunlar olmasaydı. Önce bunun doğrusunun bilinmesini isterim. Siyasetçiler veya sivil toplum örgütleri, herkes bu anlayış içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki konular, ajandalar, politikalar sadece yük getirir ve bir şeyi de halletmez. Onun için çocuklarımızı alet etmek, masum insanları, kadınları, bunların hiçbir kazancı yoktur."

Bölgenin daha çok yatırıma ve alt yapı iyileştirmesi ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Gül, "Şimdi bu tip olayların yaşandığı, bu tip ajandaların olduğu bir yerde ne yatırım yapılır, ne iş adamı gider, ne fabrika açılır. Türk iş adamları Kuzey Irak'a gidip orada büyük şirketler kuruyorlar, oralarda çok büyük faaliyetler, ekonomik faaliyetlerde bulunuyorlar, istihdam, üretim yaratıyorlar. Ama kendi ülkesinde varsa böyle bir kargaşa, gitmez oraya. Kim sıkıntı çeker, o yörenin vatandaşları, yani Kürt vatandaşlarımız sıkıntı çeker. Halbuki İstanbul da herkesin, Diyarbakır da Hakkari de herkesin, Edirne de herkesin Türkiye'de" ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik bir soruya Gül, "Doğrusu benim programım uymuyor zaten. Bu söylediğiniz şey basında da gördüm, Clinton Global Initiative'de bir davet var, birçok kişilere, bana da ona da dolayısıyla ben oraya gitmeyeceğim. Programımız elvermiyor" yanıtını verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA