• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklara çizgi film tadında tiyatro
10 Şubat 2010 Çarşamba 17:45

Çocuklara çizgi film tadında tiyatro

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), siyah ışık teknolojisiyle hazırladığı 'Orkestra' adlı oyunla çocuklara çizgi film tadında bir oyun sergileyecek.
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), siyah ışık teknolojisiyle hazırladığı 'Orkestra' adlı oyunla çocuklara çizgi film tadında bir oyun sergileyecek.
 
KDT Müdürü Tomris Çetinel, yönetmen Volkan Çetinkaya ve ışık yönetmeni Hakan Özdemir ile birlikte 'Orkestra' adlı çocuk oyunu hakkında bilgi verdi. Çetinel, oyunun kendi oyuncuları tarafından yazılıp sahnelendiğini belirterek, "Bu oyunda yepyeni bir teknoloji denedik ve bu sayede dünya tiyatrosunu Konya'ya bir nebzede olsa getirmiş olduk. KDT olarak yeni üslup ve çalışmalar yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu teknoloji Avrupa'da uzun zamandır kullanılıyor ama ülkemizde fazla örneği yok. Eminim bu oyunu çocuklar kadar büyükler de sevecek ve küçük bir zaman aralığı da olsa çocukluklarına dönebilecek" dedi.
 
Oyunun yönetmeni Volkan Çetinkaya ise, oyunun klasik çocuk oyunlarından çok farklı olduğunu ifade ederek, "Günümüz çocukları artık teknolojiyle daha çok haşır neşir. Ve bu haşır neşirlik onları daha da yalnızlaştırıyor. Biz bu oyunla çocuklara çocukluklarını hatırlatmak istedik. Bu nedenle de farklı bir teknoloji kullandık. Black light (siyah ışık) denilen bir sistemle sahnede sadece göstermek istediğimiz şeylerin aydınlık olmasını sağladık. Yani bir nevi çocuklar için bir animasyon, bir çizgi film hazırladık. Oyunumuzda bir orkestrada bulunan müzik aletlerinden kontrbas, viyolonsel, flüt, trampet ve trompet ile bir orkestra şefinin hikayesi anlatılıyor. Oyunumuza herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA