• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklar aile ortamına kavuştu
07 Mayıs 2011 Cumartesi 10:50

Çocuklar aile ortamına kavuştu

Konya'da "Çocuk Evleri" projesi kapsamında kurulan evlerde kalan çocuklar aile ortamına kavuştu.
Konya'da "Çocuk Evleri" projesi kapsamında kurulan evlerde kalan çocuklar aile ortamına kavuştu.
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucu Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri bünyesinde Türkiye genelinde kurulan 250 çocuk evinden 9'u Konya'da bulunuyor. Konya'daki çocuk evlerinin 6'sında farklı yaş gruplarından 32 kimsesiz ve parçalanmış ailenin çocukları kalırken, 3 çocuk evinin ise kısa süre içerisinde tamamen faaliyete geçeceği bildirildi.

AİLE ORTAMINDA BÜYÜYORLAR
Kurulan her evde 5 ile 8 arasında çocuğun kaldığını belirten Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, "Biz şu anda en fazla bir evde 6 çocuğumuzu bulunduruyoruz. Burada amaçlanan aile ortamını sağlamaktır. 30'dan fazla çocuğumuz şu anda çocuk evleri projesi kapsamında belirli mahallelerde yapılan evlerde kalıyor. Bu çocuklarımızın kaldığı evleri hiç kimse bilmiyor. Onlarla bakım elamanı 3 bayan kalırken, bir öğretmen ve sosyal hizmetler uzmanı sürekli ilgileniyor. Burada çocuklarımız komşuluk ve karşılıklı ilişkileri öğrenerek hem aile ortamını hem de topluma uyum sağlamayı öğreniyorlar. Aile ortamı yaratıldığı için hem okullarında ve becerilerinde başarılı olarak hayata daha iyi hazırlanıyorlar" dedi.

BAKICILARI ANNE GİBİ SEVİYORLAR
Konya'da kurulan evlerin bazılarında 5, bazılarında ise 6 çocuk kalıyor. Yaşları 4 ile 12 arasında değişen çocukların kendilerine ait birer odaları ile çalışma masaları bulunuyor. Bakıcı anneler, sürekli çocuklarla birlikte kalarak onların her şeyiyle ilgileniyor. Bakıcı annelerin ilgisinden memnun olan çocuklar ise sevgisini onlara "anne" diyerek gösteriyor.
 
Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün "çocuk evleri" projesi kapsamında 5 yıl içerisinde devlet koruması altında olan çocukların tamamının bu evlere taşınması ve birebir hayatı öğrenmesi planlandığı bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA