• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuğum hasta diye izin aldı cinayet işledi
22 Kasım 2012 Perşembe 11:47

'Çocuğum hasta' diye izin aldı cinayet işledi

Konyada dün sokak ortasında öldürülen kişinin katili ile ona yardım edenler polis tarafından yakalandı.
Konya’da dün sokak ortasında öldürülen kişinin katili ile ona yardım edenler polis tarafından yakalandı. Zanlının cinayeti, öldürdüğü şahsın karısını sürekli taciz etmesi nedeniyle işlediği ve cinayet için de iş yerinden “Çocuğum hasta doktora götürüp geleyim” diyerek izin aldığı ortaya çıktı.
Olay, dün merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Mübadele Sokak’ta meydana geldi. Sokakta yürüyen 28 yaşındaki dolandırıcılıktan kaydı bulunan İsmail Özkan, iki kişi ile tartışmış daha sonra kafasından ve vücudunun 6 yerinden vurularak öldürülmüştü. Cinayet olayının yaşandığı çevrede görgü tanıklarından bilgi alan polis, çevrede yaptığı araştırmada şüpheli olarak Sefer Y’yi (27) gözaltına almıştı. Sefer Y., ise iki kişinin kavga ettiğini ve kendisini onları ayırmaya çalıştığını belirterek her iki şahsıda tanımadığını söyleyerek cinayeti inkar etti.
POLİS, KARDEŞİNDEN KATİLE ULAŞTI
Gözaltına alınan Sefer Y., cinayeti işleyenleri tanımadığını söylese de polis bu duruma inanmadı. Sefer Y’nin kardeşleri olup olmadığını araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ağabeyi Celil Y’yi tespit etti. Celil Y’nin 2. Organize Sanayi'sinde bir demir döküm fabrikasında çalıştığını öğrenen polis, iş yerine giderek bilgi almaya çalıştı. Celil Y’nin "Çocuğum hasta” diyerek izin aldığını öğrenen polis, şahsın evine gitti. Celil Y’nin eşi Şerife Y’de (25) kocasının işe gittiğini ve çocuğunun da hasta olmadığını söyledi. Çocuğunun hasta olmadığını ve işten nedensiz yere yalan söyleyerek izin aldığı belirlenen Celil Y’nin cinayete karışmış olabileceğini düşünen polis, tekrar iş yerine giderek beklemeye başladı. İş yerine gelen Celil Y., polis tarafından gözaltına alındı. İlk başta suçlamaları ret eden şüpheli, daha sonra "Eşimi sürekli telefonla taciz edip, takip ederek rahatsız ediyordu. Bende vurdum" dediği öğrenildi. Cinayet sonrası eve gittiğini ve silahı eve sakladığını itiraf eden şüpheli, cinayette kullandığı ruhsatsız tabancayı da polise teslim etti.
Polis, cinayeti işleyen Celil Y. ile cinayet anında kendisine yardım eden kardeşi Sefer Y. ile birlikte bildiği halde suçu gizleyen Celil’in eşi Şerife Y’nin ifadesini alarak kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA