• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Clinton Senatoda ifade verdi
24 Ocak 2013 Perşembe 11:35

Clinton Senato'da ifade verdi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen yıl 11 Eylül'de ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıyla ilgili Senato'da ifade verdi.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen yıl 11 Eylül'de ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na düzenlenen, ABD Büyükelçisi Chris Stevens ve 4 Amerikalı'nın ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde ifade verdi.
Clinton'ın hastalığı nedeniyle daha önce ertelenen, Amerikan kamuoyunun merakla beklediği oturum yapıldı. Clinton'ın oturum sırasında yer yer duygulandığı, zaman zaman da Cumhuriyetçi senatörlerin yüklenmeleri karşısında sinirlendiği gözlendi.
Tüm sorumluluğu alıyorum
Bingazi saldırısıyla ilgili olarak kendisinin görevlendirdiği bağımsız araştırma komisyonunun bakanlığa sert eleştiriler de içeren raporunda yer alan 29 öneriyi bakanlık olarak uygulamakta olduklarını belirten Clinton, ''Bakan olarak, bundan daha fazla önceliğim ve daha büyük bir sorumluluğun yok. Birçok kez belirttiğim gibi, sorumluluğu alıyorum ve hiç kimse, bu işin düzeltilmesinde benden daha kararlı ve kendini adamış olamaz. Dışişleri Bakanlığı ve ülkemizi daha emniyetli, daha güçlü ve daha güvenli bırakmaya kararlıyım'' dedi.
Rapor gizli tutulabilirdi
Clinton, ''Buraya çok açık ve şeffaf bir sunum yapmak için geldik. Bağımsız araştırma komisyonunun gizliliğini kaldırmak zorunda değildim. Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi yönetimlerde olduğu gibi, diğer 18 komisyon raporunda yapıldığı gibi, bunu da gizli tutabilir ve sonra da 'hoşça kalın' diyebilirdim. Ben böyle biri değilim, bunu yapmam'' şeklinde konuştu.
Bingazi saldırısı konusunda açıklama yapmak için neden kendisinin değil de ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice'ın pazar talk-şovlarına çıktığı sorusu üzerine Clinton, ''İtiraf etmeliyim ki, pazar şovlarına çıkmak, çok sevdiğim bir iş değil'' dedi.
Clinton'ı şaşırtan ''Türkiye'' sorusu
Oturum sırasında, aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketinin desteklediği, ismi 2016 başkanlık seçimlerinde Cumuriyetçi Parti'nin olası başkan adayları arasında da geçen Kentucky Senatörü Rand Paul, ''ABD, Libya'dan Türkiye'ye herhangi bir silah tedariki, transferi, alım satımı konusunda müdahil oldu mu?'' sorusunu yöneltti.
Soru karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Clinton, ''Senatör, bu soruyu ek binayı (CIA ek binası) idare eden kuruluşa sormalısınız'' derken, Paul'ün, ''Yani bilmediğinizi söylüyorsunuz?'' sorusuna da ''Bilmiyorum. Bunun hakkında bir bilgim yok'' ifadesini kullandı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA