• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrede teröristler ambulans yağmaladı
11 Eylül 2015 Cuma 20:09

Cizre'de teröristler ambulans yağmaladı

Asılsız ihbarda bulunan terör örgütü üyeleri, belirtilen adrese giden ambulansı yağmalayarak, sağlık görevlilerini ölümle tehdit etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, asılsız ihbarla çağırdıkları ambulansı yağmaladı, sağlık ekiplerine ölüm tehdidinde bulundu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyeleri, 112 Acil Servise epilepsi vakası ihbarında bulunarak ambulans talep etti.

Sağlık ekibi, saat 12.15'te Nusaybin Caddesi'nden belirtilen adrese ambulansla giderken, otogar mevkisinde çöp konteynerleri ile yola barikat kurulduğunu gördü.

Bunun üzerine komuta merkezine "yolun kapalı olduğunu ve bölgenin güvenli olmadığını" belirten sağlık ekibi, hastanın, yakınları tarafından söz konusu noktaya araçla ulaştırılması yönündeki isteğini merkeze iletti.

Yaklaşık 5-10 dakika bekleyen sağlık ekibinin karşısına ara sokaktan yüzü maskeli, eli silahlı örgüt mensupları çıktı. Sağlık görevlileri, "Kontağı kapatıp aşağı inin" diyen teröristlere bir hastayı hastaneye ulaştırmak için bölgede bulunduklarını söyledi. Bunun üzerine ambulansın yanına gelen 5-10 örgüt mensubu, telsizle kendilerine bildirilen pansuman malzemeleri ve tıbbi ilaçları ambulanstan aldı.

Ambulansın plakasını alan PKK'lılar, görevlilerin isimlerini ve memleketlerini sordu, ambulansın sokak arasına çekilmesini istedi.

"Tüm sağlıkçıları öldüreceğiz, ambulansları tarayacağız"

"Yaralımız var. Biz kendimiz tedavi ederiz. Vermek istemiyoruz" diyen teröristler, ambulanstaki ekibi, "Bir daha bu mahalleye gelmeyin. Ne olursa olsun artık tüm sağlıkçıları öldüreceğiz, ambulansları tarayacağız. Devletin araçlarını yağmalayacağız ve sizleri öldüreceğiz" şeklinde tehdit ettikten sonra ara sokağa kaçtı.

Sağlık ekibi daha sonra bölgeden ayrıldı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, asılsız ihbarla çağırdıkları ambulanstaki malzemeleri gasbeden teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı belirtildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA