• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çirkin iftira!
04 Haziran 2014 Çarşamba 08:08

Çirkin iftira!

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da eylem yapan acılı annelere çirkin iftirada bulundu: Bizim görüştüğümüz hiçbir aile çocuğumuz kaçırıldı demedi. Bazı aileler istihbarat tarafından verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar.

 

PKK'nın kaçırdığı çocuklarına kavuşmak için Diyarbakır'da eylem yapan acılı anneler, belediyenin önünden kovulduktan sonra dün de BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın asılsız ve çirkin iftiralarına maruz kaldı.

Gazetecilerin dağa kaçırılan çocuklarla ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, 'Bizim görüştüğümüz hiçbir aile çocuğumuz kaçırıldı demedi. Asla bu kavramı kullanmadı. Evet çocuklarımız kendi isteğiyle gitmiş, ikna edilmişler dedi. Özellikle yaşı küçük olan hasta olan çocuklarla ilgili olarak aileler 'ikna edilip götürüldüler, ikna edilip geri getirilsinler' dediler. Beklentileri budur. Hiçbir aile zorla kaçırmadan sözetmedi' diyerek, PKK'nın çocukları kaçırdığını inkar etti.

ÜCRET ALIYORLAR YALANI

Hiçbir çocuğa dağı tavsiye etmediklerini belirten Demirtaş, 'Biz yine de ailelerimizin üzüntülerini paylaştığımızı belirttik. Bizim hedefimiz bütün çocukların, gençlerin kalıcı bir şekilde dağdan inmesidir. Bunun için uğraşıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Bakın bazı ailelerin özellikle çocuğu dağa giden aileleri tenzih ediyorum. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok' dedi. Demirtaş, Diyarbakır Belediyesi'nin acılı aileleri belediye önünden uzaklaştırmak için yaptıklarını ise 'Bizim belediyemizin hiçbir müdahalesi yok, olmamıştır' diyerek yalanlamaya çalıştı.

Aileler direniyor

Çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için biraraya geldikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden uzaklaştırılan ailelerin oturma eylemi, refüjde sürüyor. Ellerinde çocuklarına ait fotoğraflarla günlerdir eylem yapan ailelerin sayısı yeni katılanlarla 28'e yükseldi. Van'da yaşayan Çağan ve Deniz aileleri imam hatip lisesinde aynı sınıfta okuyan kızlarının terör örgütünce kaçırıldığını belirterek, ailelere destek için Diyarbakır'a gitti. Songül Çağan ve Sünye Deniz, kızlarının fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor. Demirtaş'ın çirkin iftirasına tepki gösteren aileler, 'Çocuklarımızı geri versinler, para bize lazım değil' diye tepki gösterdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA